I'm so tired

Idag har jag haft den kämpigaste dagen hittills. En veckas cykelturer till andra sidan stan, tjugo väldigt energiska sexåringar, tidiga (om man jämför med förra veckan) mornar och koffeinabstinens har tagit ut sin rätt. Idag var jag inte riktigt vaken en sekund. När klockan närmade sig halv fyra satt jag i en soffa och struntade i både barn och vuxna. Det enda jag hade i huvudet var min säng. Den var också det första jag besökte när jag kom hem. Två och en halv timmas sömn senare, en stoooor kopp kaffe och en massa mat senare är jag fortfarande trött. Även om jag älskar nästan allt och alla på förskolan går det inte att förbise det faktum att det är en otroligt påfrestande plats att vara på.

På onsdag får jag dock ett skönt avbrott då jag och la familia åker till Kefalinia, Grekland i en vecka. Det blir min första riktiga solsemester faktiskt. Utan överdriven konsumtion av alkohol och fattigdom. Och jag ser verkligen fram emot att leva på fetaosträtter och bröd. Det finns inte mycket jag gillar mer än baguetter och fetaost.

Nu är resan till Tyskland bokad också. Lisa var jättegullig och jag får bo hos henne hela veckan om jag vill:D Det innebär att jag slipper att betala för boende, och får upphämtning från flygplatsen i München. Jag tror inte jag hade klarat det annars faktiskt. Innan jag åker dit ska jag hinna med ett Londonbesök (äntligen!!!) och ett Stockholmsbesök. Stockholm blir verkligen sista storshoppingresan i Sverige på ett tag. Och eftersom jag levt under existensminimun (med mina egna pengar alltså) börjar listan över nödvändingheter bli väldigt lång. Längst upp står en almanacka. En stor sak som man kan anteckna mycket i. Min gamla är fullklottrad, vilket inte är så konstigt eftersom det nästan inte fanns plats för någonting ens när jag köpte den.

Imorgon ska jag börja dagen med ett bad, en stressfri frukost (för första gången den här veckan) och en långpromenad, oavsett väder. Sen är det meningen att jag, Sofie och Malin ska göra lite planning inför Londonresan. Hoppas vi kommer undan riktigt billigt!
   Allting känns väldigt bra nu faktiskt, men allt jag gör, görs med lite vemod. Jag har bestämt mig att göra ett försök i staterna, och det är många känslor inblandade.

Nu är jag jättetrött och ska kolla lite tv innan jag går och lägger mig.

(Ann och Jossan, jag saknar er sjukt mycket, men blir ändå helt varm och glad när jag tänker på hur bra ni verkar ha det. Och vi ses ju faktiskt ganska snart!)

Fröken

Idag har varit en av de bästa dagarna på länge. Åtminstone bästa vardagen. Jag vaknade utan att ställa fram klockan (för första gången sedan ungefär femhundra försök tillbaka) och hade gott om tid på mig. Kaffet smakade bra och jag behövde inte cykla jättefort. Det var en jättebra dag på häsängen också och vädret var jättebra, bortsett från blåsten. Jag har nästan, men bara nästan, börjat vänja mig vid mitt nya namn; fröken. Haha.
   När jag kom hem idag möttes jag först av två svarta ribbade linnen på skänken (stavning?!). Ett var till mig och ett till min syster. Jag visste att mamma varit och handlat och att kylskåpet därför borde vara välfyllt. Jag hade dock inte väntat mig så himla mycket gott. Det var länge sedan vi hade vindruvor, plommon, cshewnötter, mörk choklad, goda mackor, youghurt, risifrutti och rån hemma på samma gång. Mamma verkar ha hittat kläder hon verkligen gillar, för hon kan verkligen bli grinig om hon inte kan ha något hon köpt. Tur för oss andra, nu slipper vi leva på kaffe, mina scones och gammal ost en dag till-.-

Som om det inte vore nog är det spanking new music på mtv2, och de visade For Reasons Unknown nyss. Kärlek!

Det är bra att jag cyklar en dryg mil varje dag och tar en liten promenad efter lunch. Då kan jag göra ingenting här hemma utan att få dåligt samvete.

Nu ska jag kolla flyg till Tyskland, och ringa till kulturskolan. Jätteintressant, jag vet.

Hej och tack uppåttjack (det var det bästa...eller enda jag kom på)


Måndag

Dagen kunde inte varit bättre. Jag har haft jättetur och förskoleklassen är änglar. Allting gick över förväntan, bortsett från att försöka hålla ögonen öppna. Imorgon bitti blir det trippel espresso eller nåt!

Jag varken orkar eller har tid att skriva mer. Måste bara berätta att jag hade en nära-dödenupplevelse imorse. Det hade snöskafan som jag höll att mala sönder mellan ekrarna när jag kom i 190 på min cykel.

Imorgon har jag kanske mer att berätta om. Eller mer tid, eftersom jag inte ska kolla på tv hela kvällen, eller sova hela eftermiddagen.
Nu är det top model i alla fall.

Spännande

Klockan är bara halv elva, och jag är redan rätt trött. Jag minns inte när jag var trött vid den tiden sist. Hoppas att jag kan somna tidigt också. Är lite smånervös inför morgondagen. Fast mest ser jag nog faktiskt fram emot den. Det blir säkert inte så ansträngande för min del. Ändå räknar jag med att vara ett nervvrak med en fet huvudvärk när jag kommer hem. Om två månader kommer jag i alla fall att kunna dra igång på riktigt med au pair-fixet. Mamma har ändligen börjat läsa om det och tycker att det verkar seriöst och bra. Då känns det bättre för mig att åka också.

Nej, nu är jag skittrött. Måste sova. Imorgon hoppas jag att jag får en bra morgon, att jag inte dör av cykelturen och att mina fötter hinner bli bättre. Just nu gör de fruktansvärt ont och jag har stora blåsor under hälarna och på varenda tå. Hur är det möjligt att få blåsor av keds och sköna strumpor?!

Godnatt!

Times They Are A-changin'... och jag stinker rök.

Ikväll var mysigast på länge. Det var dessvärre också sista möjligheten för oss att vara allihopa på jättejättelänge! Imorgon kväll så är Jossan inte längre med oss.... Åtminstone inte här i Sverige. Hon har som tur är lovat att blogga och lägga upp bilder från sitt kommande år i England. Hoppas att inte Kenneth (eller vad han heter) sviker bara;)  Ikväll var det verkligen jättevärt att lukta rök.  Speciellt eftersom den inte orsakar varken cancer eller bakylla. Ann var hemma från Ransäter i helgen också och verkar ha det hur bra som helst där. Jag har aldrig riktigt oroat mig, men det känns så himla bra att alla verkar vara nöjda över sina val, och att de verkar vara helt rätt. Hoppas jag också lyckas göra sådana val.

Nu har jag bestämt mig för att inte fortsätta dansa. Jag skulle få stressa röven av mig för att hinna dit, varken Ann, Jossan eller Nela finns kvar där och det kostar pengar. Motivationen dog totalt, trots att jag vet att jag säkert skulle ha kul om jag fortsatte. Men fördelarna med att sluta väger tyngre än nackdelarna. Det känns vettigare att lägga pengarna på ett träningskort och vara flitig där istället. Då kan jag träna när jag ha tid, och sluta när jag vill. Shit, den här hösten kommer att se totalt annorlunda ut från den förra.   
   Jag känner på mig att det här halvåret kommer att gå ruskigt fort. Men det har alla förutsättningar att gå hur bra som helst. Just nu känner jag någon slags försenad lättnad över att slippa skolan. Mest skönt känns det att slippa alla krav och ångest över att ha glömt (läs; skitit i) att plugga till prov osv osv. Jag har fått mina slutgiltiga betyg nu, och jag är hyfsat nöjd över dem. Egenltigen borde jag ju vara väldigt nöjd, med tanke på hur lite jag kämpat för dem. Jag har nog inte riktigt förtjänat dem, men det spelar liksom ingen roll nu, det är för sent att ta tillbaka dem!

När du läser det här Jossan, är du säkert i England. Jag hoppas (egentligen är jag t o m ganska övertygad om det) att du får så jäkla kul och att du fick sitta bakom en lagom svettluktande tjockgubbe. Och jag hoppas verkligen att Kenneth slutar  trotsa och funkar bättre i Surrey.

It's a beautiful day

De här dagen har börjat riktigt bra. Jag känner på mig att den här dagen blir en sån dag. Fast det kommer att kännas att säga hejdå till Jossan för en bra tid framöver. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är jättespännande, delvis eftersom jag själv vill göra något liknande. Och det dröjer ju inte alltför länge innan vi ses igen, i London! Vid det laget är hon redan Englansveteran ju, och hälsar säkert på varannan människa vi möter-.-

Nu är klockan snart halv tolv, och jag har redan käkat frukost (jag vet, det är egentligen lunchtid), blivit på bra humör och varit vaken i drygt en timma. Dessutom har jag kommit på vad jag ska grilla när de andra grillar marshmallows ikväll. Banan med chokladbitar i! Det har jag inte käkat sedan förskolan, men jag minns att det var mumma.

Det är nog bäst att jag ser till att duscha och städa så fort som möjligt, så att jag hinner vara ute lite innan det är dags att gå och handla.

Norrland?

Shit vad veckan har gått fort! Och det trots att jag inte gjort något speciellt. Börjar få lite dåligt samvete för att jag sovit så länge om nätterna, men det är väl egentligen bra att jag tar gör det medan jag kan antar jag.

Imorgon är det äntligen fredag och löning! Allt utom ett par futtiga hundralappar ska dock läggas undan. Allt som kan sparas ska sparas. Åtminstone tills vidare. Pengar är ju till för att spenderas. Men jag vet att ina pengar ändå bara hade gått till godis och andra totalt onödiga saker. Imorgon ska vi fika tillsammans för absolut jättesista gången på absolut jättelänge. Usch, jag vill inte>.< Men det är kanske lika bra att vänja sig vid vuxenlivet. Det går ju liksom inte att helt komma ifrån.

Som om det inte vore nog känner jag tyvärr inte som några av mina vänner, att Göteborg är stället för mig. Istället har jag något slags sug efter norrland. Jag vet verkligen inte varför, för jag har inte ens varit speciellt långt upp i landet. Men det ska jag ta reda på så fort jag får möjighet. Kanske har jag i hela mitt liv gått runt och trott att det är där jag vill bo, fast jag egentligen vantrivs norr om Gävle?

Nu har jag förresten svaret på vad jag ska göra med håret: "Oavsett stil eftersträvas en exklusiv och skräddad finess på frisyren så hemmafärgningar på det solblekta håret är höstens no-no".
   Fan vad jag är trött på no-no! Inte att det finns någon fjant på aftonbladets modesidor som talar om vad man absoluuuut inte får göra med sit hår, utan bara för att det låter så himla fult. Jag trodde dessutom att det uttrycket var utrotat. Tydligen inte....

Onsdag

Jag har kommit på att jag har oerhört svårt att komma på en bra inledning till mina blogginlägg... Ännu svårare har jag att inte få dem att bli osammanhängande. Jag ska bara försäkra er om att mina förvirrande inlägg inte har något med olagliga substanser att göra.

I alla fall, så har jag fikat idag. Och det är, förrutom att äta och cykla, också det enda jag gjort. Förrutom att få lite saker uträttade. Jag, Jossan och Sofie fick äntligen fingrarna ur ändorna och hämtade ut klassfotot från studenten. Jossan skulle köpa present till sina nya familjemedlemmar i England också. Åh, det är liksom bara tre dagar kvar nu!
   På grund av min ekonomiska situtation kollade jag flyg till London idag, och kan nu känna mig lugn. Jag kommer visserligen att leva under existensminimum i slutet av året, men 22 spän tur och retur kan jag klämma fram. Det är helt sjukt billigt verkligen. Onödigt billigt skulle jag vilja påstå, när man inte ens tar sig till andra sidan stan för de pengarna.

När jag ändå är inne på deprimerande ämnen som pengabrist osv, kan jag inte låta bli att nämna mitt hår. En alldels för långt gången page, som inte är en page alls längre, och en utväxt som skulle få vem som helst att bryta ihop. Det är så jäkla synd om mig verkligen>.< Barn klagar över uppsvällda magar och malaria liksom, de skulle bara testa på sönderblekt hår med mörkblond utväxt! (obs; ironin)

Nej usch, jag ska nog vara rätt nöjd ändå. Det är inte alla som kan äta gos sås, schnitzel tills de nästan spyr. Så jag ska vara tyst nu..

Fniss

Cissi hade en annorlunda och rätt intressant lista. Som jag snodde. Tack (fast jag inte frågade, hih).

Vilken svordom använder du mest?
Fan eller helvete

Äger du en iPod?
Nepp, jag är verkligen inte den som har den senaste tekniken (eller ens den senare)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
19.00, fast det var för att jag skulle sluta läsa då, och kolla på mtv, haha...

Hur många resväskor äger du?
Ingen är enbart min, men vi har fyra i familjen.

Använder du flip-flops?
Nej

Var köper du dina matvaror ifrån?
Jag handlar nästan bara på ICA, för det är trevligast att gå där. Men annars är det blandat när mamma handlar, vi varvar mellan Willys, ICA och Prix.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Oja!

Vilken var den senaste filmen du såg?
En obekväm sanning nyss på tv4 fakta, om det räknas. Annars Linas kvällsbok eller vad den heter.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
En hel barnfamilj? Varför skulle jag umgås med en hel barnfamilj? Haha.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Det beror på hur mycket jag vann. En D40 eller snygga jeans tror jag.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Haha, många gånger.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Turn Turn Turn med Byrds. Den har legat där i 100 år för en sladd till spelaren är borta. (jag är säker på att era automatiska intresseantecknare går på högvarv nu)

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad?
Nej, det är ju bara måndag. Kanske kommer någon med nåt superhemligt imorgon eller så?

Vad åt du till middag senast?
Keso med hallonsylt var det senaste jag käkade, men det är nog inte riktigt middag va?

Använder du huvtröjor?
Nepp, jag äger nog inte ens någon.

Kan du vissla?
Ja

Vem var den senaste som ringde dig?
Jag minns inte.

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Jag har nästan inte testat några faktiskt, men Piratkarusellen och Peter Pan på Disneyland slår nog det mesta

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0586

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Vi har bara ett och det är Kulan. Det är rätt litet, och så fult och tråkigt att jag vill spy när jag tänker på det.

Hur många syskon har du?
Två

Vilken film kan du alla replikerna till?
Alla repliker kan jag inte till någon, men det är bra nära till Stand By Me, Mysteriet På Greveholm (fast det är en julkalender iofs), Dom Kallar Oss Mods, Pirates Of The Caribbean (första) och Almost Famous

När flög du senast?
Två månader sen, hem från Bullis.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Sex

Läser du för skojs skull?
Delvis, jag läser om saker som intresserar mig också, och alla är väl inte direkt roliga.

Diskar du din egen disk?
Oftast inte. Jag är lat som sagt.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och.

Vill du göra några tatueringar eller piercingar just nu?
Ja, jag är sjukt sugen på tatuering.

Vem var/är din favoritlärare och varför?
Carina som jag hade i SO i högstadiet. Hon var så himla bra, lagom sträng och konsekvent.
Hans Engman hade jag i historia i ettan och tvåan. Han måste varit en av de bästa lärare som funnits. Annars hade jag aldrig stått ut med historia! Och absolut jättealdrig fått MVG i det.
Carina jag hade i Svenska i trean var också en av de bästa lärare jag haft. Hon var bra på de flesta sätt.
Jag har faktiskt haft ett antal andra jättebra lärare, blandat med några skitusla. Nu slipper jag alla-.-

Vad har du för väder?
Vet inte, mörkt och blåsigt?

Vilket var/är ditt favoritämne på gymnasiet?
Psykologi, globalkunskap B, Dans och Rytmik, Engelska (om man bortser från diverse hemska lärare) och Samhällskunskap. Mest gillade jag samhällskunskap tror jag, åtminstone i slutet.

Gillar du att flyga?
Nej, det är onaturligt, och så är det ju ganska så skitdåligt för stackars jorden.

När sov du senast på golvet?
När jag var fem och somnade med overall i hallen tror jag.

Gillar du din boendesituation?
Nej, inte speciellt. Jag skulle inte tacka nej till något eget i norra Sverige eller Sthlm.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jag fungerar nog bäst efter nio timmars sömn utan avbrott.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nej, inte alls. De är lagoma just nu.

Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej, jag har nästan alltid lyckats fjäska mig undan sånt. Och så tror jag inte att jag är jättestörig på det sättet.

Vilken är din favoritfrukt?
Vattenmelon, mandariner och kärnfria vindruvor. Det är omöjligt att välja en frukt!

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
Nitton

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, tyvärr väldigt! Jag har aldrig gillat att läsa, så jag är inte världsbäst på varken stavning eller grammatik själv. Men det hjälps inte, jag petar ändå.

Tror du på liv på andra planeter?
Jag vet inte, blir helt störd av att ens tänka på universum och rymden. Kanske.

Vad var det senaste du åt?
En liten bit mörk choklad.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Det är nog ganska lika. Men jag har bara nära flickvänner.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mitt förnamn är nog 1988 års populäraste flicknamn, och de föll uppenbarligen för trenden. (Mitt andra namn kommer från mammas sida och mitt tredje föll dem i smaken.)

Gillar du senap?
Ja, om den inte smakar sådär sött som vissa gör.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, det skulle vara onödigt. Jag skulle förmodligen falla in i nån slags trans och förtränga att jag hoppat.

Äger du en digitalkamera?
Nepp.. åtminstone ingen hel.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Inte på fyllan, eller om någon glömmer det någon enstaka gång. Annars är det jäkligt irreterande tycker jag.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Jag har inte läst så himla mycket böcker. Vet dock att de enda som jag gråtit av att läsa är Flickan Från Ovan (jag blir alltid överdrivet fjantig när djur dör) och Vingklippt Ängel, av förklariga skäl.

Vad är du allergisk mot?
Ingenting, förrutom dansk rödkorv, och det äter jag ändå inte.


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Ja, jag fick sjukt dåligt samvete av det. Kände mig äcklad och dum. Det var delvis därför jag slutade äta det för snart sex år sen.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Ingen aning. Om min mamma fått bestämma vågar jag inte ens tänka på vad det kunde blivit. Percy?


Ursäkta för ett antal överdrivet långa svar, haha.

Måndag

Jag kommer att fatta mig väldigt kort. Hade skrivit ett hyfsat långt inlägg. Mina fingrar verkade dock inte gilla det riktigt, för de slant och stängde hela fliken...

I alla fall så skrev jag att jag tagit en lång och svettig cykeltur ända till Häsängen, där jag ska jobba gratis i ett antal veckor framöver. Det är dock värt otroligt mycket. Dels för att jag får helt gratis träning (jag är kanske mesig, men en dryg halvmil fram och tillbaka känns lite i mina otränade ben), för att jag har något att göra om dagarna, och dels för att det ger mig den erfarenheten som krävs för att få åka som au pair.

På tal om au pair så är det bara fem dagar kvar till Jossan åker till London. Ann har redan åkt till Ramsäter (eller vad det heter). Jag är verkligen glad för bådas skull. De kan starta sina vuxenliv på stället som har betydligt högre potential ön Karlskoga. Vi andra får kämpa för att ha så kul vi kan här hemma-.-

Nu har made börjat för länge sen på mtv, haha.



Finnfixering?!

Nu har den värsta tonårsångesten släppt och jag tänker mindre på mitt krigshärjade fäjs och mer på vad jag ska laga för mat alldeles strax. Samtidigt lyssnar jag på mitt bidrag i musikväg, till Susanna och Jonatans inflyttningsfest ikväll. Den gör i alla fall mig väldans pepp:D

För första gången på mycket länge vet jag redan nu, alltså fem timmar innan klockan slagit fest, exakt vad jag ska ha på mig. Dessvärre har jag gjort mig av med nästan allt mitt smink, eftersom det mesta var djurtestat. Men mascara och halvfärgat läppbalsam (eller vad man nu ska kalla det) får funka.
   På tal om finnar och fixering kring dessa, så verkar jag inte vara den enda som blir tokig. Till och med min mamma, som alltid haft totalt finnfri hy klagade över (visserligen för mig osynliga) småfinnar. Det gjorde mig lite glad att jag inte är den enda som är fåfäng och låter mitt liv gå under på grund av ett par finnar, men samtidigt deprimerad. Tänk om jag sitter nånstans om typ trettio år och fortfarande klagar. Till vilken nytta har mitt klag idag varit då? INGEN ALLS! Därför ska jag sluta upp med det. Laga en skitgod middag till bara mig, äta den helt själv. Ta ett välbehövligt fotbad, fixa naglarna och peppa upp mig.

Och till mina misspeppade vänner; skit i finnarna! det enda som biter på den är alkohol, i eller utanför kroppen. Därför finns det ingen som helst anledning till att hålla igen. Vi kommer ha så jävla kul ikväll!!!:D

As time goes by

Idag ska jag på mitt livs första inflyttningsfest. Eller i alla fall i siit slag. Nu handlar det inte om någon som flyttat med sin familj till ett annat hus eller så. Nej, det handlar om en av mina vänner som fixat eget bo med sin pojkvän. Det känns både jättekul,  spännande och lite läskigt. Nästa gång kanske det är min tur?
   Det är ju faktiskt lite sant att jag mer eller mindre flyttar om ungefär ett halvår. Om allt går enligt planerna befinner jag mig på andra sidan atlanten i januari och tretton månader framöver.
   Idag är det dock party och papsen är där för att inhandla min alkoholkonsumtion för dagen också. Han vet inte att jag tänker nalla lite av kaffelikören vi har hemma. Men han förstår nog, den är ju så jäkla god. Jag är hur som helst party om det inte vore för att mitt ansikte ser ut som en krigszon för finnar. De har härjat där länge och var ett långt tag besegrade av diverse starka mediciner. Jag hadde hoppats på att kunna låta bli piller åtmonstone fram till hösten. Men nu verkar det alltså som om jag får ta till ammunition. Tur att sånt finns.

Om tio minuter ska jag möta Jossan vid korsningen, så det är väl bäst att täcka över krigszonen så gott det går. Vi ska köpa vår förssta riktiga inflyttningspresent nämligen. Shit, vi är verkligen inga småungar längre!


Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här heller; men jag har faktiskt börjat fatta starkt tycke för the killers. Speciellt efter att igår ha sett dem på det där programmet på nian där de visar band som spelar på Abbey Road. Konstigt men sant.
Nej, nu måste jag verkligen gå!

Thursday, I don't care about you

Dagens tredje största nyhet, och tydligen viktigare än en brand på en kärnanläggning, är enligt Aftonbladet... Det här kräver en trumvirvel... tada; Prinsessan Märtha Louise har öppnat en änglaskola idag! Jag drabbades av en djup depression redan efter femte raden och ville av förklarliga skäl inte fortsätta läsa. Men i skolan ska man tydligen lära sig att kontakta änglar. Har världen (läs; Aftonbladet) en såpass allvarlig nyhetstorka att man gör det här till en jättenyhet, är man mer än välkommen att skriva om mitt liv. Bara jag får saftigt betalt förstås, hih.

Nu när jag berättat om Änglaskolan och allt, så återstår väl inte så mycket. Mitt liv bleknar rejält och fort i jämförelse med det där, menar jag.

Istället så måste jag få göra en dagens repeat-lista: (som influerats rätt hårt av mina höstkänslor)
Rolling Stones-I just want to make love to you
Black Rebel Motorcycle Club- Wheapon of Choise
Tiger Lou- Is This The Life?
Shins- Saint Simon
Kinks- Dead End Street
Antony and the Johnsons- Twilght


På tal om morötter, så börjar det verkligen bli höst nu. Utomhus har det väl mer eller mindre varit halvhöst sedan början av juni, men jag menar i hjärtat. Eller kanske hjärnan? Det är alltid samma grej. Jag vill färga håret mörkt, blir sentimental, drömmer om gamla tider (haha, urstäkta uttrycket, men "barndom" lät också fel, ni fattar), äta och höstshoppa i Stockholm. Det bästa som kan hända nu, är att tiden och vädret hinner ikapp mig, så att jag slipper hamna i någon lättare depression.
Nu ska jag upp och rota igenom kylen efter något att fylla min redan belåtna mage med. Lagom is for wankers...


Hoppas nu att Märtha Louise och hennes sektanhängare hittar massor av roliga änglakompisar!>.<

Och förresten, nu är jag arg: Vart i helvete har jag gjort av min jävla skiva?! ska det vara så svårt att komma på?

It pays to belong

Jag har verkligen ingenting vettigare för mig, och då har jag märkt att bloggen är ett alldeles utmärkt tidsfördriv. Dessutom är det ju helt fritt att läsa den. Jag skriver hur som helst.

Imorgon är det min första dag på resten av mitt liv, på riktigt. Nu är det helt slut på tryggheten (bortsett från att jag har en plats att bo på). Nu är det dags även för mig att hitta något att göra resten av mitt liv. Det ser visserligen ut som om det kommer att bli en kort tids praktik på förskola för att sedan bege sig på en förhoppningsvis underbar resa till statera i tretton månader. Men sen har jag inte den blekaste. Fast jag har börjat inse att det är ganska skönt. Jag vet ju ungefär både var jag vill bo och vad jag vill jobba med. Jag vill t ex inte bli pastor i Helsingborg, eller slaktare i Trollhättan.

Men imorgon vet jag exakt vad jag ska göra. Först ska jag vakna (alla på tre; nähää?) och äta en låååångsam frukost. Sen ska jag och mamma städa hela huset noga, för det kommer en gubbe som ska omvärdera vårt hus. Sen ska jag ta en promenad med mina hundar (det lät nästan lite mysigt, men tro mig, det är inte mysigt att gå promenad med mina hundar). Efter det ska jag göra min nya favoritsallad. Jag kan inte förstå hur jag klarat av att leva utan att äta sallad med soltorkade tomater och solrosfrön! När mamma åkt till jobbet, som alla vuxna människor gör, ska jag promenera till stan. Jag ska faktiskt vara amatörvuxen. Jag ska också till mitt jobb. Innan det ska jag dock låna lite böcker och skivor på biblan och hitta en plånbok.
   Jag såg att nya Elle-numret kommit ut nu. Egentligen är jag ingen modeslav (vilket förmodligen syns väldigt väl), men snål är jag. Och jag såg att det var ungefär fyrahundra sidor i nya numret, plus nån bilaga på ytterligare ett par sidor, till det vanliga priset. Dessutom ska jag ju faktiskt till Stockholm i höst, och kan lika gärna passa på att lägga mina lappar på nåt coolt och modernt... typ. Nya numret skulle nämligen vara höst-special och visa hur man ska bära sig åt för att bli häftig och rätt. Det är värt ett försök. (Varning för ironi)

Blä vad trött jag blev. Bäst att gå och lägga mig innan jag blir övertrött och somnar klockan fem i morgon bitti.

Frågan som kvarstår, nu något aggressivare: Var fan har min höstskiva från förra året tagit vägen?!

Tisdag

Tisdag, och sista dagen jag jobbar på ett bra tag framöver. Om man bortser från rent arbete helt utan lön. Min klagfria vecka är över också, vilket öppnar för betydligt längre inlägg. Just nu finns det dock konstigt nog inte alltför mycket att klaga på. Visst händer det lite tråkigheter, fast de är ändå roliga om man tänker efter. Jossan som åker till England, kommer självklart att bli saknad. Men hon kommer att komma hem minst en gång (elelr huur?!) under det året hon är borta, plus att England är ganska nära och att jag ska hälsa på någon gång. Dessutom kommer hon att få välrdens coolaste år, det känner nog alla på sig^^
   Den andra tråkiga grejen är att även Ann försvinner från spökstaden. Men det är inte helelr enbart dåligt. Hon är bara ett par mil hemifrån, och kommer att komma hem lite då och då. Malin och jag har bestämt att vi ska kolla på musikalen som äger rum någon gång under året. Vi kommer att vara såååå stolta, hih!

Nu ser det ljusare ut även för mig. Igår fick jag veta att chansen är stor att jag får fem veckors praktik på Häsängsskolans lekis. Jag har visserligen ingen aning om var den ligger, bara att det är hundra mil från sandviken (inte för att det gör något att slippa det stället). När jag har fått mina fem veckor, alltsådrygt 200 timmars erfarenhet kan jag alltså börja planera en eventuell au-pairresa till the States. Jag håller tummar och tår!

För att ändå klaga lite så är jag sjukt hungrig och trött! Vet inte vad som hänt med min mage, men den har varit ovanligt vrång nu ett tag. Det måste vara en ilsken magkatarr eller liknande.  Usch! I lördags kan jag däremot påstå att jag med all rätt hade ont i magen, efter fredagens frosseri fick jag verkligen vad jag förtjänade.

Kaffet är snart slut (så nu är magen ännu surare), dags att gå back to work...

The games we play

Shit vilken helg. Att jag sovit för lite är en rejäl underdrift. Men det gör inte så mycket. Jag är ju ledig imorgon och kan sova hur mycket jag vill. Men jag ska hinna städa rummet, ha hemmamys med ansiktsmask, bad och frukt, och laga nåt kreativt (läs; snabbt och enkelt).
Gårdagen inleddes med shopping i Karlstad. Jag fick det mesta nödvändiga inhandlat. Hittade dock ingen plånbok, men det kompenserades av att jag hittade en jättesnygg grå väska och en apskön sjal. Jag får leta vidare på väskan här hemma.
Imorse vaknade jag alldeles för lite utvilad, men ganska pepp ändå. Ingen bakfylla alls och jag skulle ju till Linköping. Efter att ha varit där i ungefär en timma var vi tvugna att åka hem (så är det när man har hund), Vi stannade och åt vid något musteri som låg strax utanför Linköping. Min chiabatamacka var godast och vi köpte marmelad för tekvällen (mango och svartvinbär), belgisk choklad, gårds-chips, salmiakpastiller, chokladdoppade kaffebönor och te. Varför ska man äta nyttigt när man kan äta sånt?!

Nu är jag så trött att jag knappt orkar hålla uppe ögonlocken. För en gångs skull ska jag inte trotsa tröttheten, utan gå och lägga mig om några timmar. Imorgon har jag lovat mig själv att kompensera för helgens brutala onyttigheter och utebliven sömn.

Friday I'm in love

Det där måste vara min mest välanvända rubrik. Men det måste vara en av de lämpligaste rubrikerna man kan hitta för en vanlig fredag.

Eftersom jag är besatt av listor, både att läsa, ska jag skriva ner en eller kanske två. Det skulle kunna bli en lång minuslista, men eftersom dessa är förbjudna den här veckan så jag besparar er en sådan.

Istället blir det en pluslista^^
+ För att jag hittade ett par för mig tidigare okända tights, som sitter precis som tights ska
+ För att det här är sista dagen jag jobbar, sen blir det återhämtning på obestämd tid
+ För att jag inte är speciellt hungrig, trots att jag bara ätit 2 mandariner sedan frukosten klockan fem
+ För att jag har världens underbaraste vänner
+ För att mitt hår inte ser alltför hemskt ut, trots att jag inte gjort något med det, konstgt... men jag klagar inte
+ För att min Horrorsskiva (som jag beställde för ungefär två månader sen) äntligen damp ner i brevlöddan
+ För att jag ska åka till Grekland om fyra veckor
+ För att mitt rum är totalt skräpfritt, finally
+ För att jag lyckades hitta på en så himla lång pluslista

Och en låtlista:
Rivieras- Californian Sun
Rolling Stones- As Tears go By
Maximo Park- Books From Boxes
Simon & Garfunkel- El Condor Pasa
Cat The Dog- I'm A Romantic
Hollies- Jennifer Eccles
Cats On Fire- If You Must Tell Him
Shins- Pink Bullets
Animals- We Gotta Get Out Of This Place
Smiths- Big Mout Strikes Again


En fråga tillsist (som ni omöjligt kan besvara, den var mest för sakens skull):
Var har min höstskiva från förra året tagit vägen?!

The importance of being idle

Idag har jag inte jobbat. Det var inte meningen att jag skulle jobba hela den här veckan egentligen, men det fanns fortfarande jobb kvar och jag är girig. Tydligen är jag inte så girig som jag trodde och jag orkade verkligen inte jobba idag (min pappa är min arbetsgivare, därav lyxen att välja) och tog ledigt. Istället sov jag ut riktigt, åt en stor och långsam frukost med kaffe gjort i kaffepress (det godaste som finns!) och kollade på de sista avsnittena av sex & the city.
   Riktigt så lat har resten av min dag varit. Jag hade sedan tidigare bestämt att jag skulle rensa mitt um på ALLT onödigt. Det är inget litet projekt och jag är inte färdig, trots att jag hållit på sedan klockan tolv idag. Men det är bara lite kvar, plus städning och sen är det äntligen klart. Det finns inte mycket som är skönare än att göra sig av med skit man samlat på sig, och som man inte har en aning om varför man äger.

Jag ångrar inte en sekund att jag förlorat en tusenlapp. Det var väldigt värt det.

Imorgon är det äntligen fredag. Och då ska jag fika och kolla film. Sen är det lördag och jag är så himla pepp för lite shopping i karlstad, även om det kommer att innebära att jag bränner 500 spän på smink. Men jag gör det för djurens skull^^

The plan

Det här med uteslutande positiva bloginlägg hela veckan börjar kännas aningen krystat. Men har jag otroligt svårt att ge upp när jag får knäppa idéer.

Idag kanske många sörjer att det regnar, inte jag (förstås, och om jag gjorde det hade jag ändå inte skrivit det här) för nu har jag inget som helst behov av solglasögon, och behöver inte heller få dåligt samvete över att jag inte orkar ligga ute och pressa. Och helgens planer har ingenting med sol att göra, så det gör mig inte det minsta om det skulle vara regn. För en gångs skull är min helg full med planer, vilket innebär mer tid med mina vänner och min familj, och mindre tid med mina tankar. Att tänka för mycket är inte bra för mig (är det bra för någon?) så det är skönt att inte ha tid för det.

Inte för att det här har något med mitt liv att göra, bortsett från att jag liksom alla andra är en invånare på jorden, men jag hörde just en bra grej på radion. Nordkorea verkar stå fast vid att avveckla sitt kärmvapenprogram. Bara det faktum att de inte helt lagt avvecklingen åt sidan känns rätt bra. Kärnvaken och kärnkraft är bajs! Nu måste jag sluta, annars blir det här inget blogginlägg skrivet från den ljusa sidan. Hih.

Senare

Idag slutade jag tidigare. Och nu ska jag åka ut till stugan och bada.

Livet är underbart, om man bortser från allt dåligt.

Hejhej!

Inga tråkigheter

Jag har ju lovat att jag ska hålla veckans blogginlägg uteslutande positiva, och det tänker jag inte bryta. Däremot kommer det nog inte att bli speciellt långa texter. Det brukar alltid smyga sig in en och annan negativ kommentar vad jag än skriver.
Snart ska jag på lunch i alla fall, vilket bara är bra, och gott förstås. Solen skiner idag också, tack! Och dessutom har de Stones-special på Vinyl, och jag gillar för en gångs skull radio (idag).

För ett par dagar sedan insåg jag att det ju finns en Body Shop-butik i karlstad, så äntligen får jag köpa lite nytt smink! Min plånbok är trasig också. Det kanske låter som en negativ sak, men icke! Det är jättebra för jag har längtat efter en bra anledning att investera i en ny. Nu har jag chansen, och anledningen.

Åh, jag vill ut nu. Det ser verkligen så himla skönt ut utomhus. Om jag springer hem (jag har ungefär två minuter hem) kanske jag hinner sitta ute en liten stund....

Always look on the bright side of life?

Det ska bli det enda klaget på hela veckan, jag lovar. Jag kan inte sluta att ställa mig själv frågan. Av alla saker som har gått sönder, går sönder och kommer att gå sönder, under alla sekunder som varit, är och kommer att vara; varför går mina solglasögon sönder just nu?
Jag antar att jag får igen för allt dumt jag gjort under min livstid, eller nåt sånt. Men för att se positivt på saken (det är en sak jag verkligen måste börja göra) så slutar jag inte förrän fyra, vilket innebär knappt två timmar i solen, innan det är dags att äta och göra andra inomhussysslor. Dessutom har jag grymt ont i mina benhinnor sedan helgens promenad. Men det är heller inte helt fel; jag har tagit en promenad som räcker för hela veckan, och jag kan ligga och sola istället.


Each coming night

Det är söndag och måndagsångesten börjar sakta (,dessvärre säkert) infinna sig. I helgen var jag och tre av mina vänner (Sofie, Malin, Jossan), medan resterande agerade fyllechaffisar eller roade sig på stadshotellet. Jag kan dock inte berätta den skakande och komiska berättelsen av vad jag varit med om. Än så länge blir jag irreterad och nästan ledsen (mina fötter är åtminstone det) av att tänka på det. Egentligen är det inte så farligt, men det är tungt såhär tätt inpå, att få tusen supergoda planer grusade. De flesta planerna som sprack lyckades vi dock fixa utan problem. Och det som inte dödar härdar, jag är härmed härdad, inte dödad.

Nu ska jag upp och hämta frukt och kolla på tv. Är det söndag så är det.

Nu börjar Katten Gustaf...igen!

Herregud, jag glömde ju dela med mig om en sak jag fick reda på igår, jag kanske är den sista som hört om det. I alla fall, så var nyheten att Svensson Svensson ska spelas in på nytt. Med samma skådespelare också! Finns det någon som inte älskar Allan Svenssons tolkning av Gustaf liksom? Tyvärr fick jag även reda på att han tvingats bli förtidspensionär när posten i Vivalla tvingats lägga ner. Dessutom ska han ogillat sin som Max beslut om att bli bankman istället för brevbär... eller förlåt, postiljon.

För övrigt skulle jag dö för lite shopping och att äta ute just nu. Jag minns knappt när jag gjorde något av det sist...

Fredag

Äntligen fredag! Just den här fredagen är extra välkommen. För det första för att jag och några av mina vänner äntligen ska åka till... ja ni kan säkert kolla de tio senaste inläggen för att förstå var.
   Det är dock inte det enda. Jag läste just att det ska bli jättesoligt nästa vecka, med start till kvällen. Det passar perfekt eftersom jag bara har ett par dagar kvar av mitt kanske livs sista sommarjobb. It's friday I'm in love!

Annars finns det som vanligt småsaker att klaga på. Min mage gör ont och mitt rum måste städas, till exempel. Men det är fredag och jag måste inte sova före tolv, så jag borde hinna göra det och ändå få tid över.

Förrutom morgondagens resa händer det inte mycket. Igår var jag på inredningsrunda med mamma. Jag älskar att hon alltid måste fråga mig innan hon bestämmer sig för en ny pryl. Egentligen vet jag inte varför, för både hon och jag vet exakt vad vi tycker om och inte när det gäller sånt. Och för en gångs skull var vi väldigt överens. Kanske för att hon inte bara  ville ha beigea gardiner, och för att hon snodde min idé med panellängderna-.-
   Efter det köpte hon ett par skor åt mig på bergqvist. Jag antar att det berodde på att jag för ovanlighetens skull tyckte att hennes val av gardiner var jättebra.
  
På tal om plånböcker så måste jag verkligen köpa en ny. Jag vet inte hur länge jag haft min nuvarande, och för ett par veckor sedan sade den ifrån. Jag får leta efter en ny när jag och mina flickvänner åker till Karlstad.


En nördig fråga till sist: Är det någon som har en aning om hur man fixar sin egen lay out på bloggen, och inte bara väljer en av de tråkiga lay outerna som finns att välja på? Jag får ångest av alla siffror och koder.

Sol i sinne

Varför finns fönster? Just nu känns det som om de finns för att håna mig. Visserligen blir jag glad av att det är sol, men det är frustrerande att inte kunna gå ut. Men snart ska jag hem på lunch i alla fall. Om dagen fortsätter att gå lika fort som den gjort hittills, så står jag nog ut.
Förrutom solen finns det en til anledning till mitt humör. Jag har nämligen hittat en radiokanal (på internet alltså). 107,1 vinyl. Så nu kan man nästan säga att jag acepterar radion. De pratar visserligen även där, och det är jobbig och torr reklam ibland. Men mellan det så spelar de 60-talsklassiker. Trots att jag aldrig lyssnar på radio annars, törs jag gissa på att det inte hör till vanligheterna att höra sånt på radio idag. Under mina två plågsamma dagar tillsammans med p3 hörde jag prayer for the weekend, nathalie, play it for the girls (eller nåt sånt) och nån lase lindhlåt ungefär femtioelvatusenfemhundra gånger vardera.

Men nu ska jag inte sitta och klaga. Jag slipper ju att höra samma låtar om och om igen, så det spelar ändå inge roll. Igår kom dessutom äntligen min skolåda med 18 sex & the city-dvds i! Nu är alltså hösten räddad. Jag hoppas på en lång, kall och halvkass höst med andra ord.

På tal om morötter har jag på min mors begöran börjat planera ett te-party. Anledningarna är tre:
-Vi har snart ett alldeles nyss kök, och det ska ju firas på nåt sätt.
-Snart åker några av mina närmaste vänner ifrån mig, och därför måste vi hitta på så mycket som möjligt.
- Mamma har klagat hela sommaren på att jag har köpt ungefär hundra gånger mer teer än jag klarar av att dricka upp under min livstid.

Nu ska jag lyssna vidare på Bridge over troubled water, jobba lite till och sen gå på lunch.


Ge mig lördag, nununu!