2007

Damn, om 25 timmar är det inte längre 2007. Knäppt. Det känns som om 2007 hade ungefär 2 månader. Samtidigt känns det som om det har hänt så mycket, att det var evigheter sedan jag gick i skolan. Så jäkla avlägset att vi gått upp tidigt för att ha religion, svenska, mediekunskap och allt det där. Jag saknar mycket fast ändå lite med att gå i skolan. Det var oerhört tryggt att komma till samma ställe varje dag, möta samma människor, åka gratis buss, ha rutiner och att se fram emot studenten. Jag saknar däremot inte klassen alltför mycket (ibland var den charmig, men jag gillar att läsa under tystnad snarare än gapskrik), inte pressen, inte prestationsångesten, inte livet, inte att ha ångest över att ha struntat i ännu en lektion eller fotografisk bild. Om det är något år man borde resumera, så är det 2007. Allting hände fan då.

Nu är vi vuxna ju. I alla fall nästan. Om tio dagar, ja TIO dagar, 240 timmar ska jag bli vuxen på riktigt. Måste planera in en lite avskedsfika också. Jag fick ont i magen idag bara av att se nobelhallen för sista gången på ett år, hur ska jag klara av att säga hejdå till mina finaste?! Alla som har råd, måste ha sin semester i USA. Jag lovar att jag ska leta efter allting det bästa med NY, och visa det för er!

Imorgon är det dock fortfarande 2007, och det måste ju firas. Middag hos Ann, och förstås bubbel och sånt. En rolig fest skulle inte skada, men skulle inte det bli fallet vet jag att vi kommer ha kul ändå.

Gott Nytt År allahoppa!

Do the D.A.N.C.E

Jahopp. Här sitter jag helt ensam klockan halv två, trött som få. Men får jag sova då? NEEJ. För jag ska skjutsa runt på mina föräldrar och deras vänner. Jag har i och för sig ett antal rundor i skuld till dem, så en kväll lär jag väl inte dö av... Om jag nu inte somnar framför ratten. Hemska tanke.

Sitter och lyssnar på Justice och försöker poppa mig till ett mer vaket tillstånd. Men jag ser bara min sköna säng och fina drömmar. Går inte sådär jättefint med andra ord. Tur att det finns fenomen som bloggar att skriva ur sig på. Nu när alla gått och lagt sig menar jag.

Ni märker kanske att jag inte har speciellt mycket att tillägga sedan jag skrev förra gången. Har varit och fikat, spelat duellen med Kristin i massor av timmar. Nu kan vi snart ställa upp i postkodmiljonären. Det är vårt mål!

Kan väl fortsätta att läsa resedagböcker och tycka synd om mig själv. Kommer att sova gott inatt i alla fall.

Fredag

Äntligen, äntligen kan jag ladda ner musik igen! På min egen dator dessutom. Lite synd bara att alla låtar jag tänkt att jag ska ladda ner försvunnit i huvudet... Typiskt.

Har precis varit på stan. Glömde köpa decilitermått, så det får bli nu istället. Lösögonfransar iförskaffades åtminstone, och nu är jag 2500 kronor fattigare...Fast 380 dollar rikare. 12 dagar kvar idag, och det börjar kännas i magen nu kan jag säga.

Igår tänkte jag som tur var ingenting på framtiden. Sofie, Kristin och jag hade tänkt att käka på paris. Tyvärr hade resten av Karlskoga tänkt samma sak, så vi fick vända och ta maten någon annan stans. Efter det köpte vi snask (eller godis om man så vill, men jag tycker snask är världens roligaste ord!) och hyrde film. Filmen var inte alls speciellt bra. Efter filmen blev det lite poker och Hej Knekt. Vi gjorde en egen version av Hej Knekt blev Hej Puma, vi ändrade alla andra tecken till interna skämt. Mycket roligare, och mycket svårare. Sen var det dags för Sofie att åka hem, och då åkte TP:t fram. Jag klarade ungefär två frågor helt utan hjälp, men lyckades ändå vinna. Inte det minsta rättvist, men det var skönt att få ett slut på allting, haha. Alla våra felsvar resulterade i att hälften av frågekorten gick åt och vi fick spela i nästan två timmar. Vem fan vet att det var Krosnjk Vladmrikskrudjk som skrev boken Fnjtoertkln år 1889 liksom?! Okej, den där frågan var kanske inte med, men en hel del liknade sådana. Jag har nog aldrig känt mig så blåst.

Nu ska jag hoppa in i duchen, äta lite mat, och ta en promenad till stan för en fika. Förhoppningsvis är det inte lika smockfullt den här gången.

Det var en gång ett hår...

Min skalle gör ont. Eller mitt hårfäste snarare. Har varit och klippt mig och färgat och blekt slingor. Det var inte det smartaste draget kanske. Allt det bruna är kvar, medan det bleka slets av under klippningen. Jag hade störttjutit, skrikit och sparkat om det var mamma som klippte mig. Nu var det ju inte det. Tur var väl det kanske. För det fixade sig, och jag är nöjd med både färg och frisyr. Att jag nästan inte har ett helt hårstrå kvar uppe på huvudet är en annan sak. Men jag antar att man bara har sig själv att skylla om man tokbleker håret från mörkbrunt till vitt på fem månader, färgar tillbaka det och sedan börjar om igen. Nu ska det dock få vara ifred ett bra tag!

En kopp kaffe och något i magen behövs för att stilla ångesten över hur jag behandlat mitt hår. Nu är lite av det borta, may it rest i peace på frisörgolvet...

Mat på paris med Stan och Mysmotherfucker sen (vem är vem?!). Bio kan vi nog tyvärr glömma eftersom det bara går skitfilmer och barnfilmer på bio just nu. Tack för julklappen, kururen-.-

Internationella dagen

Konstigt, men det känns nästan inte alls som om det varit jul. Blev ju inte speciellt mycket julklappar iår, så mitt golv och min tv-bänk är så gott som tom. Förrutom att det finns en massa god mat, och går julfilmer på tv känns det typ som vilken dag som helst.
   De flesta är på någon, förhoppningsvis, jätterolig förfest nu och peppar sig inför juldagsstatt. Jag fick som sagt inte tag på någon biljett. Som tur är känner jag mig fortfarande inte riktigt kry sedan magsjukan, så det gör inte speciellt mycket. Idag har jag därför tagit en USA dag. Har läst och läst om allt ifrån Scotch Plains till hur en "middler" kan bete sig. Så nu vet jag ungefär hur det kommer att gå till från det att jag landat, till att jag lyfter och åker tillbaka till sverige. Ungefär alltså, i väldigt stora drag, så det finns nog säkert miljoner frågor och överraskningar som väntar.
   Min värdfamilj ringde igår för att visa att de tänkte på mig och för att önska god jul. Jag är verkligen inte van vid det där med tusen människor som pratar samtidigt. Här hemma (eller i alla fall i vår familj) har vi bara en linje, och två åt gången pratar. Fick i alla fall ett "Merry Christmas Sandra" från alla tre barnen. Nu längtar jag massor efter att träffa allihopa.

Om en halvtimma börjar Tomten Är Far Till Alla Barnen. Får se om jag kollar på den, eller på någon annan film. Sen är det tre avsnitt av SATC. De ska jag förstås kolla på. Passar perfekt eftersom de visar från säsong fyra just nu, och jag bara har säsong 1-3 hemma för tillfället. Ska nog dricka lite av teet (rabarber och grädde)  jag fick igår, i en av kopparna jag fick också. Och tvätta ansiktet...som inte mår speciellt bra av att ha suttit framför datorn en hel dag.

Ha så kul ni som är på statt! Jag lovar att jag ska fetta och kolla på tv åt er allihopa!

Nu är jag full

...av mat alltså. Upp till svalget skulle jag gissa på. Det känns så. Men det gör inget för det är ju jul. Och det var tamigtusan värt varenda tugga. Tyvärr får jag inte i mig mer choklad, julmust och julmat, men jag tar hand om resten imorgon.
   Det kändes inte alls som jul måste jag erkänna. Tråkigt som attan. Hela dagen har känts som en vanlig dag nästan, fast med julklappar, mer mat och hela familjen vid samma bord. Trevligt förstås, men ändå inte som en jul ska vara. Tur att man har en ny chans varje år att hitta julkänslan.

Klappar blev det inte alltför många av. Det var väntat eftersom jag redan fått min största julklapp redan. Tydligen hade jag och Sabina varit extra snälla iår för det var ändå några klappisar till oss:D Två par Filippa K-muggar (ska byta ett par som jag redan har), en till kopp (vilket inte gör något för jag älskar muggar!), te, 500 kronor, nya hörlurar... ja jag tror det var allt. Alla var nöjda och glada. Mysig, men ojulig dag med andra ord. Var fan är snön liksom?!

Fick två underbara julklappar av Sofie och Kristin. Ett jättefint armband och en cd-skiva. "If you ever feel lonely" Jag började nästan att gråta när jag hörde första låten (för er som kollat på satc, så är det den låten Big spelar för Carrie när hon kommer och sja bjuda på pizza, och får se att han packat alla sina saker och ska flytta till Napa), men bara tills jag hörde BIK-låten som var nummer tre. "Gu va ja skratta, så att säga"! Skivan kommer att gå varm, och jag ska spela låt nummer tre varje gång bofors har hemmamatch, jag lovar:)

Shit, jag kom på att det snart, om två dagar för att vara exaktm, två veckor kvar. Nu börjar jag bli lite nervös. Eller ganska mycket.

Hoppas att alla haft en bra jul och att alla ätit sig mätta och belåtna. Det vore ju taskigt mot alla som svälter i världen att slänga något. Kom ihåg det!

Dan före dopparedan

Jahopp, då är det julafton imorgon. Jag har magsjukan och har fått i mig fyra bantningsbars på två dagar. Samtliga har försvunnit ur min kropp på ett eller annat sätt. Men nu är magen tom, och jag känner mig lite lite bättre. Känns ju kanske inte jättebra. Fast jag är ändå glad att jag spytt och haft mig i två dagar, så att jag förhoppningsvis slipper sånt på självaste julafton. Om jag orkar mig till julbordet, vill säga. Är heeelt slut nu. Det tar på krafterna att löpa mellan sängen och toan hela dagarna>.<

I förrgår var jag inte sjuk. Då var det middag och lite fest hos Jossan. Maten var helt underbar, liksom sällskapet. Det var riktigt trevligt och musiken var för det mesta bra;) Eftersom jag aldrig blev det minsta full lade jag i en högre växel framåt kvällen, och när så gott som alla hade försvunnit var jag som fnissigast. Gick hem vid tvåtiden och tog en stort glas vatten och kollade lite tv tills västa snurret hade lagt sig. Smart tänkte jag, då mår jag bra imorgon... och vi vet ju alla hur det slutade.

Idag ska jag satsa på att bli frisk. Är i ett oändligt stort behov av ett bad och en ansiktsmask nu. Lite mat vore inte fel. Har dock inte den minsta matlust, och jag litar inte en sekund på att jag får behålla den. Ska Plocka rätt lite i mitt rum, tända en massa ljus och kolla på varenda julfilm som visas. Allt för lite julstämning i misären. (När man har magsjukan kring jul får man faktiskt tycka synd om sig själv).

Hursomhelst så ska man ju vara snäll kring jul, så därför säger jag God Jul till ALLA som vill ha en sådan! Imorgon ska man inte hata. All you need is love (och att inte ha magsjukan på julafton)!

Goooo Juuuul!

Dan före dan före dan före dopparedan..?

Det är inte så smart att skriva här det första man gör på morgonen kan tyckas. Man har ju inte hunnit med mer än att vakna och äta frukost. Trots det känner jag en mycket större lust att sätta mig i sängen med en påtår från frukosten och skriva lite, än att tänka på vad jag gjort under dagen.

Idag var det meningen att jag skulle simma. Men det sket sig av två anledningar. Så jag trampar ett par minuter på träningscykeln i källaren och tar mig en promenad istället. Får även se till att röra extra mycket på mig när vi skakar rumpa hos Jossan sen.
   Hur som helst så gick jag faktiskt upp klockan åtta nollnoll då klockan ringde. Utan en enda snooze. Det gör mig på bra humör, och så har jag ju hela dagen framför mig. Jag är innerst inne en morgonmänniska (jag var alltid först upp i familjen, fram till jag flyllde tolv), kan inte kroppen förstå det och vakna såhär tidigt automatiskt?

Om  bara tre dagar är det jul. Alla julklappar är inhandlade och inslagna. Julmaten är så gott som inghandlad den också. Det är snö ute, så nu kan julen få komma. Men då går de och spår regn, plusgrader och en grön jul. TACK SOM FAN DÅ VÄDRET... Fast vi har kanske bara oss själva att skylla för det? Jag mår faktiskt sjukt dåligt av att vara såhär slapp och taskig. Det är ju liksom mina barn och barnbarn som kommer att lida för att jag och alla omkring mig är så lata och egoistiska. Jag ska nog faktiskt ge klimatet en julklapp. Nästa vecka, när julen är slut, ska jag vara så klimatfriendly jag bara kan. Ingen bil, inga tjugominutersduschar, ingen ström på som inte används osv. På söndag ska jag vara stolt över att ha minskat utsläppen med en tusendels microprocent under veckan. Vi är verkligen läskigt bekväma...lata och själviska för att tala klarspråk. Fy på oss. Fy på mig.

Inte lär jag hjälpa till när jag åker till Amerikat, som är fortfarande är på apstadiet när det gäller sånt. Inga trotoarer, automaväxlade bilar, stadsjeepar. Jag har förresten tänkt på det där med stadsjeepar. Är det inte det en av de onödigaste sakerna som finns? En jeep är väl hur onödig som helst i en stad? Varför bygger man ens såna? De fyller ju ingen som helst funktion i en stad. Har jag missat något, vill jag gärna veta det.
   Det är förresten bara två veckor och fem dagar kvar. Fjorton dygn och sen, herrååå, ungefär.

Nää, det här går ju inte. Ska slå in present, vara lite hurtig och bestämma vad jag ska ha på mig ikväll. Sånt tar ju tid.

Ha en dag före dagen före dagen före dopparedagen!

Mittwoch

Tre veckor kvar idag! Tjugoen futtiga dagar och sen är det liksom hejdå Sverige. Och idag inhandlade jag sista julklappen så nu kan det bli jul när som helst. Har dock känslan av att det kommer inträffa måndagen den 24:e trots att jag är klar med klapparna.
   På tal om julklappar så stod det tre falskor vin i fin förpackning utanför vår dörr idag. Tydligen så var det en present till pappa från bofors support. Han påstod det i alla fall (det stod inget namn på varesig presentpåsen eller julkortet), men vi är fortfarande lite fundersamma... Jag fick flaskan med mousserande vin att dricka till nyår i alla fall, så det gjorde inget att min pappa får mutor. Om jag bara kunde komma på vad de har i luren, min pappa har nämligen aldrig fått sånt där förut. Det brukar vara det gamla vanliga, en liten ljusstake eller en ficklampa från jobbet. De kanske vill att han jobbar gratis eller nåt.

Idag har jag mest skrivit. Först skivrecension och sen krönika. Inget blev bra. Det är konstigt att man kan sitta här och bara spy ur sig en massa saker, men när man måste få ner något (gärna något smart, eller åtminstone vettigt) så går det nästan inte. Men nu är mina sista bidrag till Karlskoga Kuriren färdiga och det känns skönt. Vi fick en varsin biobijett i julklapp också. Väldigt passande med tanke på att jag funderat på att dra med mig någon och se en film på bio.

Tänkte att jag skulle köpa biljetter till juldagsstatt också innan de tog slut, när jag ändå skulle dit och köpa pappas julklapp. Men icke. De var helt slutsålda, så det sket sig. Då kommer ju min biobiljett till pass extra väl. Om jag nu inte är den enda i hela stan som inte fick någon biljett förstås...

Har precis varit ute och gått en liten stund. Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar det här vädret. Tre decimeter snö hade förstås varit ännu mera älskat, men man kan inte få allt och jag är nöjd. Ska gå ut och göra lite tortellini och pesto. Jag vet inte om jag gillar peso än, men det ser så gott ut att jag måste testa.

Adjökens adjö!

fnjertäisbdfnbhearti

Försöker att slafsa ihop en krönika till kuriren. Det går inte alltför bra. Huvudet vill inte samarbeta med fingrarna, och det är omöjligt att få tankarna till en text.. Kanske för att det känns som om det skulle se ut ungefär såhär: AdEWTHARETböjreöthrbtgÄIAÖhöhhglIIIIHHHHHjjsdfhkfanfannnnjasfhköhsutert...><

Utgången är oviss. Kanske blir det en mening i slutet, om ens det. Eller så slutar det med en hel bok. Förhoppningsvis lyckas jag samla mig till att skriva en krönika. Inget mer och inget mindre. Hmm, "inget mer och inget mindre", brukar inte yogainstruktörer säga så? Isåfall håller jag på att tappa taget om mina tankar. Jag börjar att bli djup, eller föummig för att tala klarspråk.

En paus kanske? Ska möta Jossan och följa med till Prix snart. Jag misstänker att jag ska följa med som en mänsklig sköld. Tydligen har hon blivit överfallen av personalen, som saknat henne såååå mycket under hösten och vintern. Jag förstår dem i och för sig. Så det är väl bara att inta den där kommer-du-för-nära-åker-du-på-stryk,-eller-åtminstone-får-en-konstig-blick-av-mig-posen och följa med. Missförstå mig inte, jag är jätteglad att du ringde, Jossan. Nu slipper jag både ruttna till Oprah och skriva klart krönikan. Tack!

Kolla härå!

Gud vad jag känner mig duktig! Klockan är inte ens nio. Jag har trots det packat en väska och ätit frukost länge. Visst hade jag varit ännu duktigare om jag skaffat migett jobb som jag varit på just nu. Men jag har faktiskt jobbat fem veckor heeeelt gratis (okej jag fick mat en gång om dagen, så min lön var väl indirekt en tjuga om dagen) och ska jobba resten av mitt liv, så jag klagar inte på att ha gått fattig i ett halvår. Snart är det ju slut med det dessutom.

Ska snart borsta tänderna, bädda sängen och klä på mig. Sen ska jag faktiskt tvinga mig ut i alla minusgrader för att ta en promenad till badhuset. Ska bli riktigt skönt att simma. Att det är så jäkla fint ute gör inte heller alltför mycket.

Ville bara bevisa att jag faktiskt är kapabel till att göra saker, både för mig själv och för er tvivlare där ute...

I wish

Det var roligt att vakna och bo i Karlskoga imorse! Bortsett från att jag slog av klockan i sömnen och istället vaknade halv tio. Allting är vitt ute. Tyvärr inte av snö, men frost funkar det också. Dessutom kändes det extra bra att veta att Jossan bara var 30 sekunders promenad härifrån. Imorgon blir det fika, och jag har en känsla av att vi kommer att prata sönder öronen på varandra allihop:D

Hämtade ut mitt pass med mitt visum i, så nu åker jag lagligt och allt! På onsdag är det bara tre veckor kvar. Det var liksom tre veckor sen det var första december, nästan i alla fall... sjukt. Kul också förstås, men just nu är det mest sjukt. Att jag inte kommer att var samma person när jag kommer hem, för det här måste ju sätta något lags spår, känns väldigt knepigt. Jag måste sluta vara så feg. Livet är väl till för att levas, och allting blir väl vad man gör det till?

Nu ska jag ta mig en julnöt och lyssna på Elias, fick hans skiva idag. Herre säger jag bara. Skitsamma om han har världens sämsta engelska, han är ju ett geni. 4th of July är fan det finaste som finns!

OBS, innehåller sövande tråkig lista

Idag mår jag skit. Kul va? Det är sånt man vill att alla ska inleda sina blogginlägg med antar jag. Eller var det tvärtom? Skitsamma, jag mår skit och är så godissugen att jag tror jag dör. Ja, jag dör nog snart helt enkelt. Så ni slipper inlägg som börjar med hur synd det är om mig, bra va?

Var hos Ann igår, och var riktigt sugen på att för första gången på allvar beöka Redbrick. Fast jag ändrade mig när min kropp började fjanta sig och blev tröttare och tröttare. Det hela slutade med att jag och Malin gav upp och åkte hem klockan elva. Så kan det gå när man inte gör annat än sliter hela dagarna, och går upp före tuppen...? Trots allt detdär så var det en bra kväll, bra sällskap och vääääldigt bra pizza och kladdkaka. Såvitt jag vet finns det ingen Pizzeria Valåsen än, vilket förstås är lite konstigt. Jag skulle bli stammis i alla fall...

Orkar inte skriva något mer (likamed jag har inget mer att skriva för ingenting mer har hänt sedan jag skrev sist) så nu får ni en lista. Undrar hur många listor jag lagt upp här egentligen.

ÄR DU..
(just nu.)

[ ]Jätte glad
[ ]Kär
[]Glad
[ ]Trött
[ ]Vild
[x]Lugn
[ ]Nervös
[x]Uttråkad
[ ]Irriterad
[ ]Ledsen
[ ]Besviken
[ ]Arg
[ ]Sjuk
[ ]Stressad
[ ]Förvirrad
[ ]Sårad


HAR DU..

FOLKÖL I KYLEN: nepp
NÅGOT HUSDJUR: ja, fem för att vara exakt
NÅGON FAVORITRÄTT: POTATIS! det är kanske ingen rätt, men det är det bästa jag vet
PUDER PÅ DIG: nej
NÅGRA FRAMTIDSPLANER: ja, men jag tror inte att ni orkar bry er
EN LEVANDE TRO: nej
GYMKORT: nej, men jag borde
NÅGRA KÄRLEKSPROBLEM: nej
EN HOMOSEXUELL KOMPIS: inte vad jag vet?
NÅGON FAVORITLÅT: nej, jag har ungefär femtio
DUSCHAT IDAG: nej
NÅGON KOMPIS SOM SOM SNARKAR : haha, Mm..;D
NÅGRA MVG: Ja
OM JA HUR MÅNGA?: 16 tror jag
NÅGON SOM FÖRSTÅR DIG: ja
NÅGOT BEROENDE: potatis och choklad, fast inte som kombination
NÅGOT FAVORITMÄRKE: nej
NAGELLACK: ja, ett genomskinligt i ett kamouflagemönster
NÅGON VÄN SOM BOR I ETT ANNAT LAND: ja

VILKEN..

TIDNING LÄSER DU: kuriren och elle lite då och då
BUSS ÅKER DU OFTAST: aldrig numera
DAG FYLLER DU ÅR: 9 november
ÅRSTID FÖREDRAR DU: jag älskar faktiskt alla årstider, men sen vinter när det är snö och tio minus är underbart

VAD..

GÖR DU NU: gissa tre gånger
VILL DU ARBETA MED: ekonomi, journalistik eller inredningsarkitektur
ÄR ROLIGAST JUST NU: att det snart är hockey, och jul
HAR DU PÅ DIG NU: svarta jeans, svart ribbat linne och en svart/vitrandig kofta, ni kanske vill ha en bild tagen i en spegel och märken på kläderna också? gå isåfall in på min modeblogg; sandrasfashion.blogg.se (obs; skämt)
HAR DU FÖR SMINK: inget än så länge, annars bara body shops
ÄGER DU FÖR SKOR: olika, men mest såna man har på fötterna
HAR DU FÖR STORLEK I SKOR: 37
SKA DU GÖRA NU: laga mat och göra mig iordning


RANDOM

KALLT UTE?: inte speciellt, tyvärr
SISTA DU ÅT?: två bitar mörk choklad
HAR DU EN GITARR?: ja
VILKET LAND VILL DU HELST BESÖKA?: usa, hoppas jag för jag har inte så mycket till val, island vore inte fel heller
TYCKER DU OM DATASPELSVÅLD?: bättre där än i verkligheten tycker jag, fast jag tycker allt våld är bajsbajs
MARIO ELLER SONIC?: sonic!!!
HAR DU BRA HÖRSEL?: nej, den är nog inge värst
TYCKER DU OM SÅNT HÄR?: legentligen inte, men jag har lite av ett tvångsbeteende när det gäller listor
HAR DU NÅGRA TRUMMOR?: nej
TITTAR DU MYCKET PÅ TV?: jag vet inte riktigt... kanske två timmar om dagen
NÄR SPYDDE DU SIST?: i Tyskland för några månader sen
VARFÖR?: för att det blev lite för mycket av det inte goda. gintonic är inte okej alltså...
DESIGNKLÄDER ELLER H&M?:
SENAST SPELADE DATASPEL?: sims för några år sen kanske
HAR DU NÅGON PIERCING?: nepp
HAR DU NÅGON TATUERING?: nepp igen
ÄR DU RIK?: haha! nej...
HAR DU BRA BETYG? : hyfsade
VAD HAR DU FÖR MATTEBETYG?: MVG i a&b

25 dagar

Har verkligen inte haft någon lust att skriva på ett par dagar. Ibland går det bara inte att få fram något, och jag tror väl inte direkt att någon dött på grund av det heller.

I veckan har jag tagit ett steg närmre staterna. Var på ambassaden i onsdags och fick mitt visum. Förrutom att få vänta ute i en timme och nääästan frysa fast, gick allting skitsmidigt. Alla var nästan löjligt trevliga, och det var riktigt förvirrande att försöka lista ut vilka som var svenskar och amerikaner. Efter det gjorde mamma och jag stan, men jag var grinigast i världen (två timmars sömn och bantar-bars är inte min grej), så jag orkade inte kolla på något. För första gången någonsin sov jag i stort sett hela vägen hem.

Har även hunnit med att gå på Bruce Springsteen i Stockholm, haha. Det var bättre än vad jag trodde, och efteråt tvingade pappa mig att ta emot en tröja. Så nu har jag sett the boss, och har en t-shirt med honom dessutom. Nu tycker pappa att jag gott kan dra iväg, när jag har umgåtts med honom och har en Bruce Springsteent-shirt. Faktum är att det inte alls är speciellt långt kvar. Om tre veckor och fyra dagar, klockan 08.40 för att var exakt, är jag incheckad på Arlanda för att inte komma tillbaka dit förrän i februari 2009. Inte heller får jag någon chans att fly i en mellanlandning, för flyget går direkt. Jäkligt skönt att "bara" behöva flyga i nio timmar, och dessutom vara framme efter tre timmar, haha.

Först är det ju faktiskt jul och allt. På bara tre dagar har jag fixat klart alla julklappar. Bara en kvar att köpa, och en att vänta på att dimpa ner i brevlödda, men sen är det klart. Känns jäkligt skönt. Bara väldigt, väääldigt konstigt att det bara är en dryg vecka kvar till julafton. Som vanligt har jag ingen julstämning alls. Därför har jag idag ställt mig in på operation-julkänsla. Ja, idag ska det julpyntas, drickas must och ätas pepparkakor, för nujävlar ska jag få lite jul-spirit.

Ska till Ann också, som fyllde ikapp oss andra (nej, jag vet, det ska inte komma från mig som själv nyss fyllt nitton) igår. Grattis sötis! Måste slå in presenterna först, och hitta något att ha på mig, och gå iväg och köpa något att blanda med... Ja, och tusen saker till.

Varför sitter jag ens kvar här?
Ha världens bästa lördag, eller så nära en sån ni kan komma.

Love love love

Skulle gå ut och ta en frukt eller nåt innan jag går och lägger mig. Först ville jag dock ha en liten update om vad som hänt i vårt land, och utanför det också. Så fick jag syn på http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1429136.ab
, men va liksom?! Är det bara jag som var helt hundra på att han lagt av med det där med flickvänner för typ tio år sedan? Jag var helt heeelt säker på att han föredrog män. Så fel jag hade. Ibland blir man inte klok på folk. Eller på sin egen intuition (svårt ord det där, jag tog en gissning på stavningen)... Låt oss hoppas att han åtminstone är bisexuell, så min bild av honom stämmer lite grann. Fan, jag hatar att ha fel. Till och med om folks läggningar.

Förresten så kollade jag just klart på Love Actually. Hade inte sett den förut, men Malin tyckte jag var tokig om jag missade den. Skulle tydligen vara en sån där mysig fee-good-film, och såna finns det enligt mig alldeles för få av. Åtminstone lyckade sådana.
   Den var helt underbar! Synd bara att Kanal5 har policyn att vara mest irreterande kanalen genom att sända reklam i 120 decibel varannan minut. Filmen hade nog varit minst lika bra utan alla avbrott.

All you need is love sjunger ju Beatles, och det är ju sant. Om det bara finns kärlek, så spelar det nog ingen större roll vad som finns i byxan. Get my point? Okej då, det var inte jag som sade det först, men ändå.

Nog om sånt. Blev bara lite.. nej, mycket förvånad.

Knepigt värre

Gårdagen var bara knepig. Jag tänker inte dra upp exakt alla knepigheter... Var bara knepigt liksom. Fast inte alls en bortkastad kväll. Nepp, vi skyndade oss in före elva och fick oss en välkomstdrink, ja en "välkomstdrink" alltså. Men den gick ner utan större problem, och sen blev det en cider. Inget mer sen, förrutom en grym smärta i mina fötter. Varför måste alla snygga skor göra så fruktansvärt ont att ha på sig? Och varför är jag alltid så naiv som tror att jag någon gång vänjer mig, eller att det blir lite bättre?
   Salmingkillarna, som mycket riktigt var inoljade, var inget att hänga i granen. Och det kan jag säga, för vi hade bästa (visserligen kallaste också, haha) platserna av alla, utan att trängas bland folk och svettas där inne. Vi stod med andra ord utanför. Där kunde man ju till och med diskuter vad man såg. Förresten så var hela kvällen mest en enda lång promenad mellan borggården och dansgolvet. Inne var det på tok för varmt och ute raka motsatsen. Fan vad det låter som en pisskväll nu när jag skriver om det. Var det så illa? Jag tycker faktiskt inte det. Statt är alltid statt, men skitmusik, hutlösa priser i baren och konstiga killar, men det är smällar man får ta när man envisas med att gå ut i Karlskoga.

Anyway, idag är det andra advent. Fortfarande inte en endaste liten julklapp är köpt, men jag smider faktiskt lite planer. En plan är att riva sönder varenda vitt föremål vi har här hemma och sprida ut dem på gården. Tror nog att alla i familjen gärna skulle vilja ha snö på julafton. Annars är det nog det vanliga som tröjor mågrejer och skivor som står på önskelistorna.

På tal om morötter, så är Radioheads senaste video väldigt cool. Nej, jag hittar inget annat ord för den faktiskt. Den är inspelad med såna där kameror som man sätter på en hjälm på huvudet. orginellt värre...

Fan, nu är det snart bara fyra veckor kvar till jag åker. Nu, eller åtminstone snart börjar jag längta. Tror fortfarande att det känns lite ovisst. Även om det inte är så troligt, så kan jag ju klantat mig rejält (trots väldigt detaljerade instruktioner) med visumpapprena och det där. Men så fort alla papper är godkända och mitt internationella körkort kommit på posten, kommer nog peppen och nerverna. Jag tror nog inte riktigt på mig själv än heller. Måste ge mig fan på att jag kan ta hand om ungar, köra bil, handla mat, steka bacon, prata engelska osv. Och alla jag känner som nån gång funderat på att åka till USA eller NY måste göra det under nästa år. Fyfan för att inte kunna träffa alla på tretton månade.

Imorgon åker jag, pappa och hans kompis Micke till Stockholm. Vi ska möta upp Steve där för att se the Boss. Det ska faktikt bli riktigt roligt, trots att jag inte är ett fan på något sätt. Gillar att han inte alls är som de flesta andra skitstora artister. Vem, som säljer slut på 50.000 biljetter på två timmar ställer sig bredvid en trubadur mitt i Köpenhamn och joinar honom när han sjunger The River liksom?


Det får räcka för idag. Måste ha en sista kopp kaffe. Kommer för modligen aldrig att somna ikväll, men det får det vara värt. Det blev så jäkla gott den här gången.

...

Mjaa, då var det lördag. Tråkväder utomhus, men inne luktar det lussebullar och jul. Då gör det ingenting att det lika gärna skulle kunna vara oktober utanför dörren. I alla fall inte just nu. Gårdagen gick mest i ätandet och latandets tecken. Det mest ansträngande jag gjorde var att hålla mig lugn i en bilkö, haha. Fikade med Kristin och Sofie också, och sen gick Kristin och jag på hockey medan Sofie käkade julbord. När jag kom hem ifrån hockeyn var jag hungrigare än jag varit på länge. Resultatet blev att jag smällde i mig en dryg tredjedel av potatisgratängen mamma gjort (iofs mest åt mig, men hon hade kanske inte räknat med en fullt så hungrig dotter) och två bitar chokladkaka... Men sen var jag faktiskt mätt och belåten. Kollade på ett avsnitt av Sex And The City i brist på annat att kolla på, sen tog jag natta som man säger här. Eller som jag har hört att man kan säga.

Idag blir det lite städning och lite pepparkaksbak innan kvällens planer. Att gå på statt ikväll är väl inte mycket att hurra för. Men jag gör det i alla fall med världens bästa sällskap, gratis och med välkomstdrink. Ja, det var i alla fall det som utlovades av efterfesten. Sen kommer det säkert att vara tiotals små skitar som springer omkring och trycker apfula bilder (tack och lov med grov oskärpa) med sina tusenkronorskameror. Ett antal inoljade, uppblåsta och spänniga killar har även utlovats. De är förmodligen så fulla av dem själva att de spricker där inne... Varför finns efterfesten för? VAd har världen gjort för att förtjana efterfesten? Räcker det inte med klimatförändringar, svält och krig? Tydligen inte.

Well well, vi får se till att gömma oss för fotogr.. nej jag kan inte ens skriva ordet, människorna med tusenlappskamerorna och försöka ha kul ändå. Vi brukar ju kunna göra en stand up-komedi av världens skitkväll, så det här ska nog gå vägen.

Ni som kommit på något bättre att göra av er lördagskväll, well done. Hoppas ni har världens bästa lördag.

Mäh, hallåe...

Statistiknörd som jag är bestämde jag mig för att kolla upp min egen statistik. Här på bloggen alltså. Det faktum att typ ingen var speciellt intresserad av mitt liv var ganska väntad. En sak som stack riktigt hårt i mina ögon var följande;
Ni vet, man kan ju välja att se statistiken utfter olika antal dagar. Jag valde de senaste sju... Det första som var lite märkligt var att diagramet började på 27/11. Först trodde jag att det bara var jag, men ju mer jag tänkte efter, desto säkrare blev jag på att det var 7/12 idag. I min almanacka har november 30 dagar, och december börjar med den 1:a. Den enkla ekvationen skulle alltså lyda; 30-27+7... och inte fan blir det 7! NEJ för det blir 11.
Nu gick jorden som tur är inte under för det. Men det är ju ganska otroligt att ens skriva de senaste sju dagarna, och sen visa ett diagram från de elva senaste. Och jag är som sagt inte alls bitter över att min blogg inte är det minsta intressant.

Det är nog faktiskt något helt annat som får mig på ett tråkigt humör. Vädret förstås, men alla har väl hört åtminstone en gång för mycket att man inte kan få allt här på jorden. Dessutom finns det ju mycket värre saker att ha, som sandstormar och sånt där. Så jag får väl glädja mig åt det jag faktiskt har. Som att det ligger mörk choklad i skåpet, och att jag snart har en svingod lime- och chokladkaka. Måste bara baka den först.

Idag tror jag förresten att det är 33 dagar kvar till jag flyr landet. Inte så dumt alls faktiskt.

När ska det bli dag?

Jävla väder! Jag hade tänkt att vara lite hurtig idag och ta mig ett varv eller två runt barkbanan. Men för det första vill det ju aldrig bli ljust, det har varit mörkt sedan jag vaknade imorse... För det andra så regnar det varannan sekund, och jag har inga regnkläder. Så där försvann den planen.

Någonting måste jag ju göra av mina vakna timmar. Därför har jag bestämt mig för att åka extra tidigt innan kurirenmötet, och låna en bok. Nej, ni läste inte fel. Jag ska hyra och låna en bok, både frivilligt och gratis. Den ni! Har visserligen ingen aning om vad jag ska låna för något, förrutom att det inte ska vara av kategorin fantasy.
   Borde kanske ta tag i det där med julklappar också. Vet ungefär vad jag ska köpa till mamma, men sen är det stopp. Nitton dagar är inte så mycket som jag vill tro att det är.

Min hjärna skriker efter kaffe nu, så det är väl bäst att lyssna.

Världens bästa

Jag undrar om det finns någon sån där drömtydare i Karlskoga. För tredje gången på max två veckor är Gustaf Norén ett inslag i mina drömmar... Fullt påklädd och sådär, så att ni slipper undra. Han liksom finns mest bara, går stryker runt lite mystiskt, byter några ord med mig och andra i drömmen, och försvinner. Med tanke på att jag varken lyssnat på, tittat på eller läst om Mando på evigheter, så tycker jag att det är lite märkligt. Speciellt med tanke på att i princip ingen för mig okänd människa brukar dyka upp i mer än en av mina drömmar. Det är en ren slump, jag vet. Jag tror faktiskt inte på att drömmar har någon större betydelse, trots att jag är löjligt vidskeplig ibland.

Idag var jag duktiga tjejen, med mina mått mätt alltså. Klockan 08.15 ringde min klocka (efter andra gången visserligen, men mamma duschade och det är inte förbjudet att snooza när man har ett halvårs sovmorgon) och då var det dags att gå upp. Vaknade förvånandsvärt snabbt och duschade. Anledningen till den tidiga uppstigningen var att mamma och jag skulle agera Bruce Springsteen biljettfixare... Men det var inte så lyckat. 50 000 biljetter på 30 minuter, och vi var inte en av de lyckliga. Som tur är fick Kristins pappa tag på biljetter. Som alltid, de måste vara världens bästa biljettfixare i den familjen-.-

Åkte till fotografen för att fixa ett kort till visumpapprena. När man ska till världens mest omständiga land är det minsann inte bara att köra huvudet i en fotoautomat. No way, huvudet ska vara mellan 25 och 35 mm, bakgrunden måste vara vit, bilden måste vara i färg, man måste titta exakt rakt fram och kortet får varken vara mer eller mindre än 5x5 cm. Jag tror det var allt... Hoppas man får vara ful på det, annars är jag rädd att jag är körd. Man kanke kan lägga till förkyld någon stans, så att de har lite överseende?

Senare knackade det på dörren och det var DHL som kom med paket till mig. Inget roligt sådant, tyvärr. Ännu fler visumpapper och tusen andra grejer att hålla reda på. Men det var kul att få post vid dörren i alla fall, om man ska se det positivt.

Pappa hade dock ett mycket roligare paket med sig hem. MIN dator!!! Som en tidig julklapp visserligen, och det lär kappast bli speciellt många fler än så. Som om det nu skulle göra något, haha.
Min näst bästa julklapp någonsin. Julklappen där jag fick min hamster Tussa kommer nog bli omöjlig att slå, men den här är bra nära. Nu slipper jag tänka på konstiga tangenter, eller att behöva införskaffa en när jag kommer hem och ska flytta och plugga. Det är ingen värstingdator, men jag är ju inte så värst, så det passar mig perfekt!


525 600 minutes

Sitter här nu och är för en gångs skull inte nyvaken, trots att det inte ens är eftermiddag än. Har inte fått sova speciellt bra inatt heller, tack vare två kattjävlar som likt alla andra nätter vägrade acceptera att min dörr är stängd på nätterna.

Måste verkligen göra mig iordning snart. Gå och posta brev och skriva mat- och inköpslista för veckan (ja, det är jag som sitter inne med makten, eller kravet på att se till vad hela familjen ska äta och inte äta i veckan, inte mig emot). Tänkte ta en promenat vid tiotiden, men det tyckte inte gud/moderjord/whatever att jag skulle göra, för just när jag kom på tanken öppnade sig himlen. Ska det inte vara snö, eller åtminstone uppehåll nu?
   Igår var det ju faktiskt första advent. Försökte att få lite julspirit trots vädret. Gick väl sådär, men jag hade en trevlig dag i alla fall. Tog en fika på paris med Malin och Ellinor, därifrån beskådade vi en fet och väldigt lång kö över hela torget. Vi enades om slutsates att det delades ut något, förmodligen ätbart och gratis, i tältet dit alla köade. Sen åkte vi hem. Malin kom förbi mig senare och vi kollade på RENT som var söndagspremiären på TV1000. Sen pratade vi lite framtid, USA och Thailand innan Malin åkte hem för att sova. Förhoppningsvis utan att bli väckt tio gånger av katter som krafsar på dörrar och hoppar på magen. Livet är fan inte alltid så lätt...

Nu ska jag gå upp och göra människa av mig själv. Bytte till en vinröd tandborste igår i hopp om lite julkänsla. Vi får väl se hur effektivt det var.
Adjökens!