Thanksgiving

Mätt, väldigt mätt är jag efter gårdagen, och den här dagen. Gav mig upp 5.30 igår morse för att hinna in till NY innan paraden började. De flesta känner säkert till Macy´s thanksgivingsparad, så jag behöver nog inte berätta om den. Hur som helst, så höll den på i drygt två timmar. Hade förväntat mig mer julsaker, men smurfar och pokémons i husskala var inte helt fel det heller. Jag, Nicky och Carina var dessutom varmast av alla, då vi åkte upp till våningen där Samantha jobbar! Victorias' Secret har hela våningen, plus några till, så vi gick bort till ett fönster som var lite vinklat. Vi såg hur bra som helst. Självklart hade det varit lite extra kul att höra musiken untifrån tydligare, men med tanke på att Nicky klagade över kylan efter ungefär två minuter utomhus, var det nog det bästa.

När vi kom hem luktade det rosmarin, oregano, och alla andra möjliga kryddor, i huset. Jag var död så jag gick och vilade en liten stund innan thanksgivingsmiddagen började. Det var sjukt gott, och riktigt kul! Vi var 22 personer, och det är inte riktigt vad jag är van vid. Kommer såklart att uppskatta stressfria och lugna julmiddagar framöver, men jag är verkligen jätteglad över att fått fira thanksgiving på det amerikanskaste sättet. Bortsett från kalkonen alltså. Familjen hade dock fixat en tofurkey till mig, så att till och med jag skulle kunna få känna den riktiga thanksgivingssmaken!

Idag trodde jag att jag skulle jobba, men eftersom både Peter och Samantha var lediga, så var jag det också. Inte mig emot då jag jag verkligen behöver en dag att göra ingenting på. Har skypat med mamma och pappa, ätit thanksgivingsrester, fixat med alla bilder och låtar på datorn. Ska nog kolla Into the Wild och kanske What Happens in Vegas.

Börjar få lite julkänsla nu. Passar ju bra med tanke på att det är första december, och första advent. Iår blir det dock ingen skyltsöndag, ingen julkalender, och INGEN SVENSK JULMAAT! Därför ska jag köpa på mig allt jag kan på söndag, då jag ska till Jersey Gardens och sen till IKEA. Då kanske jag hittar tjocka vantar, vinterjacka, och SVENSK JULMAAT! Med det kan det nog gå att överleva julen här. Måste åka in och kolla på julgranen vid Rockefeller Center nästa helg också, när den är klädd och allt.

Nej, nu ska jag gå och ta ett bad. Min kroppstemeratur är max 10 grader nu...

<3

When Autumn Comes to Town

Nu är det höst på riktigt här. Luften är torr, och halsduk, vantar och mössa är inte överdrivet. Än så länge är det jätteskönt med kyla. Vi får väl se vad jag säger om tre månader.

I alla fall, det är freeeeedag idag! Twilight har premiär, och eftersom jag ska jobba imorgon kommer jag ändå inte ha något bättre för mig, så bio blir bra.

Veckan har varit som vanligt, kort och ganska tråkig. Det enda som hänt är att jag och Lovisa var i Bridgewater Mall i förrgår. Hittade ett par jeans, en mössa samt en liten väska. Hade ett kort där med lite pengar på efter att ha lämnat tillbaka en klänning så jag betalade ungefär 150 svenska kronor för allt.

Nu tror jag att jag vet vad jag ska göra på min resetid. Först vill jag till Seattle, och sedan till The Poconos i Pennsylvania, och sist NY i några dagar. Bäst att börja spara nu isåfall. Åh bara tanken på att jag bara ska jobba i 8 1/2 vecka till, max, gör mig jätteglad.


Oops, nu blev klockan mycket. Behöver väl egentligen inte skriva vad jag jag måste åka, haha...

<3

Jag borde läsa istället

Herregud vilken jobbig hemlängtan jag har! Inte sådär så att jag är ledsen och måste ringa hem varannan timma. Det är mer som när man var liten och låg i sänge på kvällen den 23:e december och trodde att ju mer man längtade, desto snabbare skulle det bli julafton. Julafton har dock bytts ut emot en enkelbiljett till Arlanda.

Annars är jag dock rätt pepp på min resemånad. Visserligen blir det mer reseveckor, men jag har ändå inte råd till mer.  Valet, som förmodligen kommer att påverkas helt av hur fet/tunn min plånbok är, står emellan skitsemester (nej, jag kan inte åka, men jag tänkte att om jag påstår att jag är ifrån Florida, så kanske jag kommer undan), Seattle och kanske Kanada, eller Miami.

Idag har jag tagit ett steg ifrån en resa. Handlade nödvändiga och mindre nödvändiga saker för över 100 dollar>< Vad tänker jag med egentligen. Det är jul om en dryg månad och jag har två familjer att köpa till iår.

Klockan börjar bli alldeles för mycket, som alltid när jag sätter mig här. Datorer är farliga saker. Borde helt klart ägna mig åt att läsa eller nåt i den stilen.

För övrigt kan jag ju säga att jag känner väldigt lite för att plugga till hösten. Skjuter nog upp det och jobbar och reser lite mer istället. Aldrig mer några ettårsresor som au pair dock, haha. Har en resa på gång redan, men jag vågar inte ritkigt skriva om det än eftersom jag inte är helt säker.

Tack så jättemycket för alla kort, grattis och för alla presenter, om jag inte sagt det. Jag är så himla glad för allting!

<3

Human

Två veckor kan gå väldigt fort. Det känns som om det var igår Kristin kom. Nu har hon åkt tillbaka till Sverige, jag har packat upp resväskan, och tänkt en massa.

Allting känns jättekonstigt. Det känns som om det är jättesnart jag åker, fast det är ändå två och en halv månad kvar. Ännu märkligare var det att stå på flygplatsen och se Kristin checka in och vara påväg till Stockholm. Jag skulle gärna åkt jag också. Samtidigt så vet jag inte vad jag ska göra utan det här.

Det har i alla fall varit två jättebra veckor, och nu ska jag och Kristin banta. Vi har förstås hunnit med massor, både i NY och i Kalifornien. Mest har vi dock hunnit med att äta. Jag ska fan inte komma hem och vara större än när jag åkte.
   Min födelsedag blev lite stressig kan man säga. Jobbade på dagen, och på kvällen blev det lite tårta och sådär. Fick massa fina saker av familjen. Kristin och jag var dock tvugna att packa och vila lite inför en annan födelsedagspresent, Kalifornien. Klockan aldeles för tidigt åkte vi till flygplatsen för att flyga nio jävla timmar till San Francisco. Hotellet och staden var underbar, trots att vi inte gjorde så mycket. Dagen därpå gjorde vi en guidad tur genom hela staden, åt (förstås)
 på kvällen och gick och lade oss.

Gick upp tidigt för dagen därpå var det dags att bege sig till L.A, via BUSS! Aldrig mer säger jag. Nio timmar på en skitäcklig buss med världens jobbigaste människor, inklusive de två idioter som fällde ner sina säten skitlångt. L.A var heller inget att ha. Påminde skrämmande mycket om Gambia. Hollywood Boulevard var det största skämtet på hela resan. Våra förhoppningar på att vi faktiskt skulle få se något fint i L.A var inte jättestora. Åkte dock till Santa Monica beach nästa dag, och vi ville aldrig åka därifrån. Jag lovat att jag ska lägga in bilder senare. Det tråkiga med underbara ställen är att de aldrig går att fånga på bild. Vi åt hur som helst en skitgod middag på en Italiensk restaurang i downtown Santa Monica innan vi motvilligt åkte tillbaka till Hollywood och vårt halvsunkiga hotell.
   Självklart var det dags att åka buss dagen efter det. Las Vegas låg visserligen bara sex timmar bort, istället för nio, men det var självklart inte världens roligaste timmar. Las Vegas var som ett stort, rent och häftigare Times Square, casinona var löjligt påkostade, och folket som var där var som tagna från ett dansställe för medelålders män och kvinnor i en  Svensk, eller i det här fallet Amerikansk småstad.
   En av dagarna åkte vi till Grand Canyon. Ännu en lång bussresa (tolv timmar rättare sagt, USA är rättså stort...) senare var vi framme. Jag ljuger inte när jag säger att det var en av de coolaste sakerna jag sett i mitt liv. Så tyst, så häftigt. Dit ska jag tillbaka, och jag ska gå omkring i canyon i minst en dag!

Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag ätit för ett år, åkt buss för ett år, haft skitkul, fått ett nytt namn; Kurt Cobain (lång historia, ni får vänta med hela den till jag kommer hem) och fått ännu mera reslust. Känner dock att min nästa resa, den till Sverige, kommer bli den bästa hittills.

Nu har jag egentligen tusen saker att göra, men klockan ringer tidigt imorgon, så jag får ta resten av det imorgon. Har alldeles för många tankar i huvudet efter veckorna som gått att jag blir trött bara av tanken på att tänka.

Tack förresten alla som skickade kort, mail och tankar på min födelsedag! Ni vet inte hur mycket det betyder här borta.


Åtta veckor var det, HALLELUJAH!

<3