Lights and Music

Solsken, check!
Inlämningsuppgiften i matten som ska in, check!
Flyg till NY, check!
190017524 bussresor, check!
Hyfsat morgonhumör, check!

Det var en väldig massa check för en söndag. Inatt bokade jag halvt ihjäl mig på flyg och bussresor. Om jag gör en snabb uträkning kommer jag att spendera ca 70 timmar under en och samma månad (just nu alltså, det lät bli en hel del mer i både USA och Thailand) på ett säte i väntan på att ta mig från ett ställe till ett annat. Får jag inte sittsår då, ja då måste jag vara immun mot sådana. Fast vadå, med fem check! före klockan tolv, så ska jag inte klaga.

Ska ta tag i den där fantastiska matematikboken strax också. Fastnade lite här bara, med m83 i öronen. När feriepengarna kommer ska hälften oavkortat gå till CDON.com. Min "de här filmerna och skivorna ska jag köpa senare"-lista börjar mer likna en bok. Eller kanske mer kvittot till den där fantastiska familjen som spenderade 50.000 på Ullared varje sommar.

Fick bara en sådan lust att skriva lite. Lika bra att passa på så länge bloggen vill samarbeta.

Dessutom är det ju bra också att jag kan bevisa att jag faktiskt inte har ruttnat i negativitet och pessimism, även jag kan vakna och känna att det kommer bli en bra dag, och ett bra liv. Med undantag av måndagseftermiddagar. Men vem kommer hem och tänker "åh, vad skönt med måndag, bara fyra härliga dagar kvar innan en ännu härligare helg?". Oh, I wish...

If Winter Ends

Ja, min blogg har talat sitt tydliga språk; den vill vara en skitblogg. Då ska den få vara det. Vi får se om det här inlägget blir tillräckligt dålig för att postats.

Det kryper i mig just nu. Jag vill ut och se världen, vill göra saker, vill shoppa, vill lyssna på musik framför en scen, vill köpa nya skivor i massor. Här sitter jag klockan fem minuter i midnatt, framför datorn, i en stilla lägenhet i Nydalen. Väntar med spänning på att se om mina flygbiljetter kan sjunka några kronor. 6000 har jag ju sagt, men just nu ser det ut som om jag kommer tvingas spräcka den budgeten. Fan. Har de inte gått ner efter klockan tolv så struntar jag i att jag blir 333 kronor fattigare än jag hoppats på. Får väl helt enkelt snåla lite med bagels och cinnamon lattes. Att få tillbringa en vecka i vår-New York och få hälsa på en mycket saknad familj, det är värt 333 kronor.

Nästa vecka hoppas jag att jag kan träna lite. Det är ju värdelöst att slänga ut en massa (ja, faktiskt, det är inte gratis att träna i Olso direkt) pengar för att sitta hemma och snyta sig. Matte blir det oavsett. Den där matten ger mig någon slags bitterljuv ångest. Att känna att jag verkligen måste sitta med näsan i boken och känna mig dum varje dag är ganska kvävande. Ändå så är det så skönt att ha gjort första kapitlet på två veckor, och att känna sig bra när man har förstått något man inte förstod förra sekunden. Dessutom har ju allting ett slut, så även matematik C. Bara sju veckor kvar nu, det måste helt enkelt räcka.

Klockan är nu över tolv, inte blev biljetterna gratis för det. Jahopp, det är väl bara att ta fram internetdosan, blunda och låtsas att det är inte alls är så farligt. Får se till att det blir värt pengarna helt enkelt.

Hörde förresten att det är så mycket snö att den snart inte har någon stans att ta vägen. Jag har ett förslag; det kan sluta snöa och så kan det få bli vår om ett par veckor. Snön kan få stanna kvar tills dagarna blivit lite längre, sedan kan vi säga på återseende nästa december till mars. Deal?

Nej, nu ska jag släppa pengaångest, matteångest, skolångest, framtidsångest och istället se fram emot sovmorgon och frukost. Helgfrukostar måste vara en av de där små sakerna som gör allting fantastiskt!

OBS! Ointressant Inlägg

Jag vet inte vad som är fel, men mina sista blogginlägg har inte postats. Här har jag suttit och skrivit en massa superviktiga saker, och så är det ingen som får ta del av dem.

Tänkte att om jag bara bajsar ur mig ett skitinlägg, så kanske det går bättre. Jag gör ett försök.

Hur som helst, så är det så jävla skönt att det är fredag imorgon, man man får ta i lite. Eller nej, jag tar inte i det minsta. Tvärtom så underdriver jag (det där är inget ord, men ni fattar vad jag menar, eller hur? bagatelliserar om ni vill ha svenska på det, eller förslag, tack) massor. Det har varit en lång och kort vecka samtidigt. Den har känts lite som en oändlig måndag.

Annars är det precis som vanligt. Jag kämpar och svär över matte, jobbar och klagar, snyter mig, äter och sover. Längtar massor gör jag också, till Thailand och till USA. Imorgon ska jag köpa vaniljyoughurt, laga god mat och kolla på På Spåret. Förut gillade jag inte alls programmet, men sedan de bytte programledare har det blivit ett av mina favoritprogram (jag kan visserligen räkna mina favoritprogram till tre, men det låter inte rättvist). Det måste helt enkelt varit så att Ingvar och Björn inte riktigt var min kopp te. Inte så konstigt då jag inte gillar te speciellt mycket. Frågesporter är ju en av mina besattheter. Just nu har jag en till; müsli med fil och banan.

Sådär, en massa ordbajs om ingenting. Skulle kunna fortsätta i en evighet känns det som, men det vore ju onödigt att slösa skönhetssömn på ett inlägg någon förmodligen aldrig kommer att läsa.

Godnatt!