Shopaholic i NY

Häj häj hallå bagbokön! (Nej, jag har inte tappat kga-dealäktön, now vväj!)

Det är lördag här, och inte ett moln på himlen. Skönt kan tyckas. Jag vet inte riktigt. Ska jobba med mitt slutprojekt till en av kurserna, så jag ska sitta inne och klä om en stolsdyna, testa målningstekniker, refinish en liten träbit samt få ihop allting på en visningsplatta... Herre min gud liksom, jag är inte så hoppfull. Om Z- var ett betyg så skulle det utan tvekan vara det jag fick.
   Som grädde på moset ska jag sitta barnvakt ikväll.

Sen är det som bekant söndag, och då har man söndasångest (över kommande vecka, som hur mycket man fasar för den aldrig blir så hemsk som man föreställer sig) osv. Ska förhoppningsvis in till NY med Carina. Vi ska isåfall INTE shoppa, utan åka till Staten Island och kolla in frihetsgudinnan, käka frulle i någon park samt åka till ground zero.

Shopping är annars ungefär det jag spenderar mina pengar på här. Jag har räknat att jag har ca 40 nya plagg i min garderob, basplagg inräknat. Dock minus väskor, ytterplagg och skor. Sjukt är ordet. Jag skäms! Ändå har jag för tillfället ca 500 dollar på amerikanska kontot. Förstår verkligen inte hur det går ihop. Inte för att jag orkat riktigt spekulera i det ändå. En sak är i alla fall säker, jag ska ta det väldigt lugnt med kläder nu ett tag, och spara massor med pengar. För det är faktiskt bara 3 månader kvar till kristin kommer. Då ska vi spendera massor av tid (och dessvärre även dollar) tillsammans. Ska jag ha råd att komma längre än till Manhattan (som är gratis) så får jag se till att hålla igen med shopping ett bra tag framöver.

Förresten, när Kristin åker hem igen, dröjer det bara drygt två månader till jag är hemma igen, på riktigt!

Nu ska det skypas med mamma och pappa innan jag ringer Kristin för att beställa resa till Californien:D

Förresten, när ska den där skypeträffen bli av? Haha. Söndagar funkar bäst för mig, bara så att ni vet.

<3

Carry me home

Okej, det far bli ett kort och irreterande (sitter inte vid min dator sa de tre sista bokstaverna i svenska alfabetet uteblir...) inlagg. Forsov mig och far ta en senare buss in till stan. Men det gor inte sa mycket for jag fick sova ut, och slapp stressa imorse. Tycker anda jag var ganska duktig som vaknade utan klocka fore nio imorse.

Minns inte nar jag skrev sist, om det var fore eller efter Batmanpartyt. Formodligen fore... Hursomhelst, sa var filmen apbra! Jag var dock for trog for att fatta allting, sa jag skulle garna se den igen. Partyt efterat var kul, och det blev inte speciellt mycket barnpassande. De skotte sig sjalva liksom. 
Igar akte familjen till en vattenpark sa jag blev sjalv hela dagen. Carina kom hit och vi at, spelade guitar hero, at lite mer, kollade pa tv, at lite och at lite till typ. Sa nu ska jag ga och ga, och jag ska absolut INTE ata (mer an nodvandigt alltsa).


Nej, nu ar det bast att kila till bussen. Jag skriver mer ikvall eller i veckan.

<3

Gotta get some action

Är det verkligen fredag igen? Kan ju inte påstå att jag lider om det nu skulle vara sant, men jag förstår liksom inte vad som händer med dagarna. Nu väntar en lördag med jobb, och sen åker familjen bort till Great Wolf på söndag och måndag. Så jag jobbar alltså inte på måndag. Tur det med tanke på att jag jobbar nästa lördag, IGEN... Men sen har jag förhoppningsvis de flesta helgerna lediga, fram till September.

Imorgon är det dock ingen vanlig jobbdag. Jag ska bara hjälpa till att hålla koll på kidsen och hjälpa till att fixa iordning inför Batman-partyt senare. Tror faktiskt att filmen är riktigt bra. Peter hade tydligen gått och sett premiären igår klockan tolv inatt och sa att det var en av de bästa filmerna han sett.

På måndag är jag inte riktigt säker på vad jag ska göra. Kanske åker jag in till stan ensam. Känner att jag behöver bekanta mig lite med gatorna, och nu har jag ju åtminstone sett Ellis Island, så då kan jag väl få ta ett kort besök till Urban Outfitters, och H&M,och den där coola Asiatiska klädaffären? Inte för att jag inte måste spara pengar, men jag kanske hittar en hundradollarssedel när jag kliver av bussen.. eller nåt sånt.
   På tal om shopping, så läste jag just att Topshop äntligen ska öppna. Inte förrän i höst visserligen, men det är ju enbart bra, med tanke på att jag kanske hinner spara pengar. Hur nu det ska gå till när jag ska ha råd att resa runt lite, samt införskaffa en Ipod nano. Herregud vilken materialist jag blivit. Skäms på mig.

Fick ett otroligt Hellacopterssug idag, och så insåg jag samtidigt att skivorna med dem befinner sig nio timmars flygresa härifrån... Även om limewire börjar bli lika bajsigt som Bearshare blev, så hittade jag åtminstone ett par låtar. På tal om låtar, så är det absolut inte förbjudet att skicka sådana till mig. Bara så att ni vet liksom.


Halvvägs!

Fyfan vad konstigt det känns. Allting känns som vanligt. Kan inte riktigt förklara. Men ingenting har kännts "som vanligt" på sex månader. Just det förresten, eftersom det är 9 juli idag är det exakt sex månader sedan jag kom hit. Jag har överlevt ett halvår här, och nu från och med nu kommer det bara att bli mindre än hälften av året kvar.

Det är ju liksom på tiden att allting börjar kännas okej nu. Fast jag känner mig fortfarande lite kvävd här. Det finns ju alltid en massa saker jag inte kan göra (en helgtripp till Stockholm)
Nu vet jag verkligen betydelsen av mycket vill ha mer. Jag bor en halvtimma ifrån Manhattan, MANHATTAN liksom, i usa. Jag kan åka dit gratis i princip varje helg. Ändå sitter jag här och tänker på Stockholm. Konstigt är det som sagt.

Tiden, eller rättare sagt sommaren, har verkligen gått sjukt fort. Nästan lite för fort. Vardagarna kan gärna få gå fort, men mina två och en halvtimma ledig tid på dagarna får gärna kännas längre.

Har haft en bra 4th of July helg. Åkte till Pennsylvania och Connecticut och kollade in gamla områden. Skitmysigt!
Den här helgen känner jag dock för att göra lite turstiga grejer inne i stan. Har inte varit inne på ett enda museum (förrutom natural history)  och gick aldrig hela vägen över Brooklyn bridge.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, har varit två fullsmockade dagar. Har verkligen inte suttit ner en minut... Så ikväll ska jag göra ingenting.

Åh, herre vad skönt det känns att första halvåret är över. Har fortfarande mina två veckors semester kvar, Kristin kommer i November, det är Thanksgiving, Jul och Nyår, och sen... ja. Sen är jag hemma.
Det kommer verkligen att vara jätteskumt. Jag såg mina svenska pengar igår, och tyckte att de såg jättelustiga ut.

Alla vänner kommer att vara utspridda också. Som tur är bara i Sverige. Jag har liksom fått en helt annan bild av avstånd nu. Ett par timmar på ett tåg (aldrig mer bil!) är ingenting egentligen. Dessutom har ju alla placerat sig i den södra delen av landet, vilket är till stor fördel för både plånböcker och tågsträckor.

Förresten allihopa, vad sägs om skype på söndag? Det var alldeles för länge sen nu.

Nu var klockan helt plötsligt halv tolv, dags att återgå till verkligheten.. Ursäkta för ett väldigt osammanhängande inlägg. Jag orkade inte riktigt tänka på var jag slutade.

<3

Viva la vida

Började skriva ett inlägg på familjens dator, men jag ångrade mig. Det är på tiden att jag börjar använda min egen dator mer. Dels på grund av att jag måste börja få ner lite... nej, mycket låtar här, och dels för att jag börjar skriva utan å, ä och ö alldeles för ofta, även när jag sitter vid den svenska datorn.

Det jag började skriva var att jag ska på Coldplay om exakt en månad. Biljetterna kostar skjortan, men jag får väl låta bli att köpa nya skor och klänningar ett tag framöver så borde det jämna ut sig.
På tal om klännignar och skor måste jag ta kort på min nya klänning och mina 3 par nya skor. Kan inte riktigt förstå att jag fick tre par skor för under en 500-lapp!

Har inte hänt speciellt mycket sen igår. Jag har jobbat och haft min inredningsdesignskurs. Väntar in torsdagen, som är sista jobbdagen för veckan. Sen blir det långhelg, förhoppningsvis med skottlängsk festival, musikal, ny och ansiktsbehandling. Men helgerna tenderar alltid att bli betydligt mer händelsefattiga än planerna inför dem, så vi får se var jag slutar.

En sak är säker, åker jag till ett köpcentrum den här helgen också, skjut mig!

Mamma och pappa, ni blir nog ensamma att skypa på fredag. Ingen kunde, så det får bli en annan helg.


<3

Time

Jahopp, da vare juli. Kan ingen bara bromsa tiden lite (endast helgerna forstas, haha)? Hinner inte med att tanka. Helgen har varit skon. Har inte varit inne i NY pa ett tag, men det var ingen som var sugen pa det nu heller, sa jag far vanta till den har helgen. Akte in till Jersey Gardens mall, soma r ett outletmall, pa lordagen, och pa sondagen blev det ett annat mall i Woodbridge. Idag kopte jag tre ar skor. Behover kanske inte namna att jag inte direkt behovde dem, haha.

Kollade aven pa Pearl Harbor, och frossade i diverse kalorikallor. Men bara pa lordagen faktiskt. Har massor var som jag sparar till den ahr lordagen.

Imorgon, eller pa torsdag kanske jag lagger in bildern pa resdagboken fran DC och Florida. Far se om jag hinner.

Forresten alla vanner dar hemma, alla som kan, och laser det har, maste komma hem till mig och skypa pa fredag klockan fyra eran tid. Sadetsa.


Nu ar det dags att hamta Max. Tiden gar verkligen for fort alltsa..

<3