Bra dag!

Tank om alla dagar kunde vara som de har! Fyfan vilken underbar barndag. De har varit anglar idag, nastintill. Inget brak med vrandra och inget brak med mig. Skoooont! Har inte gjort nagot speciellt iofs, men det ar skont ibland ocksa. Kopte fetaste Elle-tidningen idag ocksa, sa den ska jag lasa. Kostade fem dollar den har manaden, till skillnad fran fyra som annars. Ingen tvatt idag, vantar till imorgon istallet. 

Traningen gar bra, springer varje veckodag, och ska skriva upp mig pa yoga snart ocksa. Med maten gar det val sadar. Mina maltider ar nyttiga. Daremellan ar det val kanske inte riktigt lika nyttigt. Ar ju fan omojligt att leva i ett hus fullt av kakor och heta Sandra Svensson! Men men. Max gillar mitt hull iaf, han alskar att klamma pa fettet. Inte lika kul for mig, men jag kan ju latsas att det ar for hans skull som jag skaffat bilring...

Fick mail idag om att det ska komma tva nya svenskar hit! Sa nu ar vi helt plotsligt massor av svenskar har. kul:D

Forresten: ar det inte dags att uppdatera bloggarna mina vanner?! Jag vill veta exakt vad som hander dar hemma. Om de bytt ut kaffekopparna pa paris, om det kommit en ny tantaffar, om nagot nytt brunnit upp, vad som hande pa senaste festen, ja ni fattar, allting liksom.

For ovrigt sag jag att kooks kommer till Washington, pa en lordag! Har letat i timmar efter ett band som spelar pa ett stalle dar jag kommer in, som inte ligger i Texax eller Californien och som inte ar pa en veckodag. Antligen! Sa jag ska nog ta en helgtur dit da. Med vem vet jag inte, for hittills har jag inte hittat nagon som delar min utmarkta musiksmak...  

Nu ska jag dricka upp mitt te, lasa elle och sen blir det sanga for mig.

Det ar, pa tal om morotter, helt sjukt hur van man blir att skriva utan de tre sista bokstaverna. Jag tanker inte ens pa att jag gor det, och det ar svart att anvanda mitt svenska tangentbord. Det trodde jag aldrig. Maste vara jobbigt for er att lasa, ska skriva ett inlagg pa min dator snart, lovar! Fraserna pa karlskogamal blir ju helt fel utan det svenska tangentbordet.


Nog med trakig lasning! Hoppas alla har det bra dar hemma. Jag saknar svensk mat, nyttig mat, mina vanner och min familj. I ovrigt har jag det bra. Usa ar inte sa himla daligt faktiskt. 

<3
/Sandra

Rockn' Joe!

Min mageee! Haha. Har varit saaaa sysselsatt hela dagen. Inte speciellt mycket tjat och skrik pa ungarna. Men jag har verkligen haft saker att gor aheeela tiden. Ska bli obeskrivligt skont med helg  nu om man sager sa. 
Halv sex imorse ringde telefonen. Fattade att det maste vara fran nan av skolorna, och gick upp for att kolla fonstret. Vitt OVERALLT..,. fan tankte jag. Det snoade hela natten och morgonen, sa skolorna var installda. Fick i alla fall sova lite langre, och slapp att tanka pa lunchboxar osv. Har a andra sidan haft att gora. Har inte hunnit duscha, inte hunnit trana. Frascha mig liksom. Ska trana sa fort Peter kommer hem, och sen kaka nat nyttigt. Eller halvnyttigt iaf.

Fick brev fran Sofie och Maggan idag. Det ar konstigt vad ett liet brev kan gora! Ellerpaket. Mamma och pappa hade skickat kaffe till mig forra veckan, och i lordags kom det. Sa nu har jag skitgott kaffe till varje frukost! Kanns alltid tusen ganger battre nar jag har last era brev:D

Nu ar ungarna papalsade och ar pa baksidan och leker i snon. De ar sjukt sota att titta pa, tur det! Blir mindre kul att ta reda pa deras dyngsura klader. Men jag tycker det ar bra att de far lite frisk luft och far rora pa sig. Dubbelmoral kanske, med tanke pa att jag tog mitt livs forsta promenad har i usa igar! Haha. Men gott vare. 

Har hittat tva nya favoritstallen den har veckan. Ett cafe som heter Rockn' joe, som spelar skitbra musik och ar jattemysigt. Och sen ett frukoststalle, ser precis ut som i gamla filmer, och menyn ar bast!

Nu ar jag ratt dod. Ska nog ta det lungt ikvall. Hoppas alla har det bra dar hemma, och har en bra helg! 

Om det mot alla odds skulle hant nat i Karlskoga, ska det meddelas har och nu-.-

<3

Frustration

Jag hade mer eller mindre lovat mig själv att inte skriva ett sånt här inlägg. Ytterligare ett sånt här inlägg rättare sagt. Nåt i mig gör det ändå.

Fyfan för det här, ibland. Oftast. Vet inte vad det är. Men snart får det fan vara nog. Jag kan liksom inte släppa på spärrarna och slappna av. Känner mig så jävla värdelös. Barnen är monster också. Det värsta är att jag vet att det förmodligen är på grund av mig. Deras förra au pair älskade dem, och deras nanny trivdes apbra. I och med att jag vet det sätter jag ännu mer press på mig själv. Och när jag märker att jag gör det hatar jag mig själv ännu mer. Är så frustrerad att jag snart klappar ihop.

Vill inte hem, trots att det nog låter så. Jag älskar att vara i usa. Tanken på att jag ska må såhär, gör det ändå väldigt frestande att sätta mig på nästa plan hem.

Ensamheten är jobbig också. Det finns folk att ringa, men ingenting duger åt mig. Återigen blir jag arg på mig själv. Jag vet redan att mina vänner är de bästa som finns, men man kan ju i alla fall försöka att hitta lite folk man trivs med här. Får väl se om jag fått några såna vänner. Det känns verkligen inte hopplöst, för jag har träffat ett par bra människor. Men man ska ju gå ihop också.

Nu börjar alla kalorier att sätta sig också, vilket inte gör någonting bättre. Den här veckan har jag dock tagot tag i mig själv rätt ordentligt. Så det borde kunna vara borta om en månad eller två. Det måste vara borta då, för jag ska ju till Florida. Herregud, hur fan ska jag orka med mig själv, och barnen i två månader till...

Haha, förmodligen mitt onödigaste inlägg hittills. Hoppas att jag inte förstörde någons dag>.<

Saknar er alla där hemma sjukt mycket! Det finns inga bättre än er;D

The River Is Wild

Happy Valentines Day Allihopa! 
Hoppas ni haft och far en bra dag. Sjalv har jag faktiskt fatt en alldeles fortrafflig start! Barnen var glada, och det var tre sma sota pasar pa bordet, plus en till mig. Fick ett sott kort ocksa. Sa nu kanns det battre. Choklad ar bot pa allting tamigtusan. 
Haha pa tal om svordomar. Jag var saaaa nara pa att svara i bilen, pa engelska, utan att tanka pa det, med Max i bilen. En bil framfor mig korde for sakta, och jag blev irreterad. "What is your fuck..." langre hann ajg som tur var inte komma, och jag sa det tyst ocksa. Forsakrade mig om att min fula mening inte natt Max oron och skamdes lite. 

Vadret ar helt underbart idag! Lagom varmt och soligt. Ska nog ta en promenad senare. Har lite saker att gora forst. Ska tanka bilen (eller ja, lata de pa stationen tanka, eftersom det ar OLAGLIGT att tanka bilen sjalv i NJ, haha), kopa en fodelsedagspresent till en av pojkarnas kompis, lamna tillbaka bocker pa biblan och kopa scrapbookpapper till min kalender. 

Har funderat mig tokig pa en sak, men jag blir aldrig klok pa det. Nar Killers slappte Somebody told me, och sen Mr. Brightside, hatade jag dem. Typ iaf. Jag tyckte att de var ratt tontiga och sadar. Nu far jag inte nog av dem. Maste inforskaffa Sam's Town i overmorgon. Da ska jag namligen in till "the city", det ar sa de kallar New York, haha. Coolt va? Det ar liksom sa nara att man inte ens behover saga namnet, utan the city racker.

Aja, lite morgontjafs bara. Ska fixa till mig lite, och borsta tanderna noooga efter all choklad.

<3

Mad World

Dagens Soundtrack ar helt klart Mad World. Ni vet Donnie Darko-laten?
Jag alskar den laten sa himla mycket, men samtidigt mar jag lite daligt nar jag hor den. Bitterljuvt med andra ord. Precis som livet har. Jag langtar hem ratt ofta, mindre an forut, men nu ar det mer som nar man var lite och langtade till julafton. Det gar att sta ut, men det ar saaa jakla frestande, och man kan nastan inbilla sig hur det kommer att kannas den dagen da det ar dags. Fast jag kommer att ha forandrats sa mycket, och allting kommer att vara annorlunda om knappt ett ar, da jag sitter pa ett plan hem till Sverige.
   Pa tal om latar, sa har min vardmamma faktiskt riktigt bra latar pa iTunes. Till och med Plain white T's Jossan! Inte for att de ar mina favoriter. Men jag hittade Cure, killers, Coldplay, U2 och massa bra danslatar.

Langtade annu mer till Sverige nar jag kollade ut och sag att det var soligt. Satte pa mitt lofbergs lila kaffe som jag kopte pa ikea. Det smakade som hemma, men jag var inte hemma. Tankte pa att jag kunde suttit pa paris med er alla. Eller i vardagsrummet med min egen kaffekopp. Utan att ha haft en magsarsframkallande morgon med ungjavl... som inte vill borsta tanderna, inte vill fixa haret, inte satta pa sig strumpor osv osv. Morgonen ar alltid varst. Tur att den gar sa fort!

Har en lang dag idag, SKONT! Och bra for jag har ratt mycket att gora. Bland annat tillaga en hel kyckling, for forsta gangen. Lag en lapp pa banken nere i koket som lod: o make the chicken- pull out the innards=throw away. Clean w/ water Pat dry..." Ja ni fattar. Blir svart att inte grata och spy, men jag ska nog klara det. Har trots allt fem timmar pa mig att forbereda mig mentalt, haha.

Har fatt abstinens efter konserter nu! Kollade pa myspace efter lite band, och typ alla kommer till NY+ bra. Sa var det ju abra det dar med 21-arsgransen. 

Mama om/ nar du laser det har: Jag har varit jatteduktig i snart 36 timmar. Inte en endaste liten kaka eller nanting annat sott har jag atit. Dessutom ska jag aka och kopa traningsskor senare idag. Bra va? Det ar for kallt ute for att t langa promenader, men sa snart det blivit lite trevligare ska jag ta promenader varenda dag.

Hoppas alla fatt sina brev nu! Var ett tag sen jag skickade de sista, sa de borde vara framme. 

Lisa: Jag svarar har, for det gar ju inte att svara pa kommentarerna man far. Jag vet inte riktigt vad du menar , men jag ska absolut hyra Across The Universe! Kanske T o m gor det imorgon eller pa torsdag. Antar att du sett den, isf var den bra? 

Hmm, nu ar klockan over tio och solen ar borta. Bast att borja med den dar ackliga kycklingen sa att jag slipper det snabbare.

Hejdaaa!
<3

p.s ingenting nytt har hant om ni undrade. Ska in till ny pa lordag, och pa fredag aker Samantha till Frankrike och Asien for att jobba, sa da blir det nog mer jobb och lite utflykter. d.s

Sverigehelg

Blir ett kort inlägg idag. Är egentligen inte så trött, men det är lika bra att släcka och försöka sova.

Har varit en bra helg. Lugn men bra. I fredags hade jag jobbigaste dagen hittills med ungarna. Den minsta var värsta monstret när han skulle bada. Kändes dock extra skönt att ta helgen då. Åkte och hyrde film med Carina. Efter många om och men slutade det med Hairspray. Jag ville se Across the Universe och Carina ville se The Game Plan, men ingen av våra filmer fanns. Tryckte Ben & Jerry-glass och Chips. Illa illa... Gott var det i alla fall.
  Lördagen började som fredagen slutade, segt och gött, haha. Gick upp halv tolv, käkade frukost och spelade lite tv-spel med Max. Sen hämtade jag upp Carina och vi åkte till Watchung-mall för lite shopping. Första stoppet var target, för jag erbjöd mig att lämna tillbaka familjens trasiga chokladfontän. Köpte lite småsaker, och lite godis förstås. Har hittat ett nytt favoritmärke; American Farm, eller måt sånt. Ekologiskt och lite nyttigare.
   Sen tog vi bilen över till TJ-Max, som är en märkes outlet. Köpte en större väska med tillhörande nessäsär från Ralp Lauren, tillsammans kostade de typ 340 spän! Köpte ett par galsögon också. Vidare till old navy där det blev en sport-bh, sex par strumpor, en vit hoodie och ett ljusblått linne. Hittade ett par skor på en skoaffär också, träningsskor! Ska dit imorgon och förhoppningsvis köpa dem. När vi var klara där åkte vi till DSW, som är en sko-outlet. Mitt paradis med andra ord. Hittade Keds till sabina för typ 200 spän. Funderade, och funderar fortfarande på om jag ska köpa till mig själv också... Sist blev det ulta och en ny Clean-parfym (för typ halva priset mot sverige) och ett litet Smashbox-kit. Var så fattig att jag inte hade råd med en chai-te till min macka när vi stannade på Panera Bread, haha. Åkte hem till Carina och käkade maten vi köpte med och kollade på film.

Idag har jag spelat fotboll typ hela förmiddagen, med hela grannskapet typ, haha. Har säkert blåmärken över hela smalbenen när jag vaknar imorgon. Käkade lite onyttigheter och åkte sen med Carina och hennes hostdad och hans kompis till IKEA! Kändes skitkonstigt att åka dit , men kul! Köpte en liten flaska julmust till familjen, och så choklad, kaffe och Leksandsknäcke. Blev jättechockad när Peter tyckte att julmusten var god. Men det var ju bra, och ännu bättre att den fanns på IKEA. Det är ju liksom inte jul utan julmust.

Imorgon ska jag börja mitt nya liv. Lovar det mamma! Så nu slipper du tjata om träning. Ska nog inte börja på gym, iaf inte än. Men jag ska börja gå/springa på löpbandet nere i källaren, och framförallt skippa kakorna. Mitt hår, min hy, min kropp och mina tänder skriker kakmonster>< Kommer att ha en jobbig vecka nästa vecka, eftersom hela huset är fullt med kakor osv. Men jag har iaf löfbergs lila.

Okej, kanske inte kortaste inlägget trots allt. Nu blåser det typ storm ute, och är svinkallt. Ska bli såååå skönt imorgon när morgonen är förbi, den är jobbigast men går också fortast och är skönast att ha över, och jag ska inviga perkulatorn här. Med SVENSKT kaffe! Och med supernyttigt bröd, med inte lika nyttig ost på.

Godnatt, eller godmorgon, för klockan är snart halv sex där hemma.

<3

Torsdag

Jag lever, och idag ar forsta dagen pa mitt riktiga au pair liv. Sa kanns det iaf. For igar akte vi till Newark flygplats och sa hejda till den forra au pairen, sa nu ar jag heeelt ensam i landet, till skillnad fran tidigare da hon i alla fall var i usa. Aven om det var riktigt tugnt igar, och Nicky var riktigt ledsen, sa kanns det bra idag. Som en nystart. Tankte vara lite snall och fixa nat gott till dem nar de kommer hem. 


Hade ju lovat bilder (som jag inte kommer lagga upp har, utan pa resedagboken), och jag ska till Westfield snart sa da ska jag passa pa. Sen skriver jag ett langre inlagg fran min dator, och lagger upp bilder med det pa resedagboen.

Om jag inte redan berattat, sa hade jag ett hallelujah moment for ett par dagar sedan, da jag sag att familjen faktiskt hade KAFFE! Visserligen var det beskt pulverkaffe, men det ar saaaa mycket battre an inget allt. Det fanns t o m en KAFFEMASKIN i huset, men inget kokkaffe. Sa jag far be mamma och pappa skicka lite gevalia kravmarkt (ni ar sakert har och laser ocksa mamma och pappa, sa da vet ni vad ni ska skicka i nasta paket, haha). Till alla andra: ni far garna skicka mig brev, kort, paket, whatever, men vad ni an gor, skicka INTE godis. Jag vill egentligen inte se godis just nu. Anda springer jag och kakar oreos och andra hemskheter... Har varit mycket duktigare an forra veckan, men nu borjar det ga utfor igen. Det funkar helt enkelt inte att tvarsluta.

Nej, dags att gora nagot av dagen kanske.

Jag satte forresten i min Editorsskiva i bilen igar(det ar min bilskiva, hade den i bilen hemma ett bra tag). Kanndes sa jakla skumt att lyssna pa Bones i en minivan i USA istallet for i en REnault megane i Sverige. Haha.

Jag langtar forresten sonder mig efter att se alla igen, aven om jag inte langtar hem! Och efter var och youghurtglass. Jag har redan planerat in ett besok pa Tasty D-lite (kanske lite fel stavning, men det ar iaf nat i den stilen) och en massa promenader i Central Park!

So long 
<3

I heart NY

Ett lvistecken. Idag är inte allting apbra. Jag känner mig tjock, dålig och värdelös. Har intalat mig själv hela dagen att det verkligen är så också. Alla har såna dagar, jag också. Det jobbiga med att vara här är att man inte har tid för såna dagar. Man ska ha tålamod och vara kärleksfull med barn hela dagarna och fixa tusen saker till... Då är det jobbigt att inte vara perfekt.

Imorgon firar jag en månad i staterna. EN MÅNAD liksom. Det har gått sjukt fort. Än så länge har jag inte hunnit vara med om sådär jättemkt. Men jag har ju en resa till Florida (som jag inte behöver ta ledigt för!) och en Balett i NY att se fram emot. Och säkert hinner det komma massor med andra saker. Våren kommer snart. Då ska jag vara smal så att jag kan leva på smoothies, kaffedrinkar och yoghurtglass! Och handla en massa söta kläder. Jag brukar tycka om vintern, men jag har kommit fram till att jag aldrig vill befinna mig någon annan stans än i Sverige den här tiden på året. Inte för att vädret är så mkt bättre där, utan för att allting jag behöver för att klara av sånt väder finnns där.

Den här dagen har varit en rätt knepig dag. Det har verkligen märkts att det inte riktigt står rätt till, med någon. Imorgon åker nämligen familjens gamla au pair tillbaka till Tyskland. Hon var verkligen tight med familjen, och alla är rätt deppiga. Jag har hunnit tänkt en massa saker. Att det är skönt att hon åker, för att jag får mer tid att lära känna familjen och barnen, och slipper känna mig dålig. Men det var skönt att ha någon att prata med och någon som hjälpte till när det var jobbigt, med barnen eller ö h t. Måste köpa ett litet tackkort till henne för all hjälp jag fått.

Idag åkte vi in till NY en snabbis, vi hade några extra timmar eftersom Max hade en lång dag i skolan. Skulle kolla på en jättesällsynt parad. Eftersom Giants vann Superbowl. Vi kom dit ungefär tjugo minuter innan den jättesällsynta paraden skulle börja. Vi såg ingenting och vi fick inte gå någonstans. Poliser och folk med giants-kläder överallt.. Men ingen parad förstås. Även om vi alltså var där, så var det både bortkastad tid och pengar att åka dit. Hann i alla fall köpa en liten present till Sabina. Nu fattas det bara en liten sak till och en grej till mamma.

Nu blir det en dusch innan jag ska kolla på SATC. Vi får se hur resten av veckan blir, och hur barnen är efter att Pea åkt...

Bakdag

Yepp. Inga bakisdagar har i Amerikat inte. Har daremot varit en bakdag. Vi har bakat kakor till morgondagen, da det ar kakfest for ders gamla au pair som kommer hem ikvall.

Gar riktigt bra nu. Borjar sakta med saker komma in i familjen, och kanner mig inte speciellt obekvam langre. Kommer sakert komma fler hinder, och an ar det ju inte jattebra. Men battre an forra veckan ar det defenitivt.

Borjar kanna lite tristess nu faktiskt. Vill hitta pa saker pa helgerna, men anda sitter jag har utan att ha nagra planer. Imorgon ar det ju iofs kakfesten, och sen ar det superbowlfest ocksa. Jag langtar faktiskt lite. Kommer inte att vara som hockeymatcherna med Kristin (och tidigare aven sofie;), men anda. 
Idag kollade jag bara pa Bee Movie med familjen, och den var skitsot! Haha. Jerry Seinfelt som bi var intressant..
Gar alltsta ingen nod pa mig har, jag har det bra och trivs. Har inte varldens hemlangtan langre heller, vilket nog ar det skonaste!

Tack igen alla vanner for alla sota kommentarer. Ni betyder massor, och an har jag inte glomt er^^

Ar klar med alla brev nu. Battre sent an aldrig hoppas jag? Sa nu ska alla ha fatt ett brev inom ungefar en vecka. Kanske lite mer med tanke pa att det ar lordag idag. 

<3
/Sandra